Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 9 21 5 23
Uit 28 22 30 18
5
8
-
9
8
thuis uit
58 punten 98
10 fouten 9
6 steals 14
25 rebounds 40

Donar kon de nare smaak van afgelopen woensdag goed wegspoelen en won overtuigend in Rotterdam met 58-98.

Dat het een moeilijke avond voor Forward Lease Rotterdam zou worden, was op voorhand duidelijk. De historie sprak niet bepaald in Rotterdams voordeel, Donar wilde iets laten zien en bovendien moest de lange man Lucas Steijn verstek laten gaan wegens een blessure. Die voorspelling kwam volledig uit.

Donar kwam als een raket uit de startblokken, dat wil zeggen: Chase Fieler knalde alles raak in die beginfase, daarmee direct een enorm gat slaand. Maar liefst 20 van de 28 punten in het eerste kwart kwam uit zijn handen. Rotterdam basketbal stelde daar slecht 9 schamele puntjes tegenover. Al in de beginfase kon Donar mooie staaltjes samenspel laten zien, mede doordat de verdedigende druk van de Zuid-Hollanders niet heel hoog was.

Nadat coach Erik Braal zijn bankspelers had ingezet, leek het heel even alsof Forward Lease terug in de wedstrijd zou komen, maar dat was schijn. Het verschil bleef keurig op 20 punten en alleen La'Shard Anderson kon vaak solo iets terugdoen, terwijl ook Robert Krabbendam er af en toe een balletje ingooide.

Mocht iemand van de thuisploeg het idee hebben gehad dat er nog een kansje was, dan sloeg de Groningse formatie die hoop in het derde kwart snel de bodem in. Het ene na het andere hoogstandje – intercepties, dunks, alley-oops – rolde over het veld en de kwartstand was alleszeggend: 5-30.

Het laatste kwart was voor de statistieken. Jeugdspelers aan beide kanten maakten er een aantrekkelijk kwart van, maar aan het verschil veranderde niet veel. De eindstand werd bepaald op 58-98 en daaraan was niks geflatteerd.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS