Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 22 13 31
Uit 22 24 26 22
8
2
-
9
4
thuis uit
82 punten 94
0 fouten 14
0 steals 5
0 rebounds 42

Donar heeft de uitwedstrijd in Lissabon tegen SL Benfica gewonnen met 82-94! Donar kwam al snel op voorsprong en behield vervolgens knap de leiding.

Donar heeft in de tweede ronde van de FIBA EuropeCup een mooie uit-overwinning behaald. In Lissabon werd met 82-94 gewonnen van SL Benfica. Donar pakte al snel een flinke voorsprong, mede doordat de schoten van afstand goed vielen. Chase Fieler schoot er in de eerste 10 minuten twee driepunters in, bijgestaan door driepunters van Dourisseau en De Paula. Ook verdedigend liet Donar zich van zijn goede kant zien.

Ook in het tweede kwart werd dezelfde lijn doorgezet: een verzorgde verdediging en prima scores. Alleen vlak voor rust kreeg Benfica iets meer ruimte en de gelegenheid om de achterstand te beperken. Bij Donar waren in ieder geval Drago Pasalic en Chase Fieler goed op dreef. Chase van buiten met zijn afstandsschot en Drago sterk richting de basket. De kleedkamer werd opgezocht met een 38-46 voorsprong.

Direct na rust gaf Benfica nog even een tegenstoot door er meteen een driepunter in te schiten en het gat te verkleinen naar 41-46. Daarna was het echter weer Donar Time. Stukje bij beetje werd de voorsprong weer uitgebouwd, naar een 51-72 voorsprong na kwart 3. Donar was duidelijk de betere ploeg, wat ook te zien was aan het totaal aantal assists in de wedstrijd. Maar liefst 30 assist werden er uitgedeeld door het team; waarvan 8 door Lance Jeter en 6 door Arvin Slagter. In het vierde kwart deed Benfica nog een laatste poging om terug te komen in de wedstrijd, maar de eindsprint verkleinde wel de nederlaag, maar de uiteindelijke overwinning kwam voor Donar niet meer in gevaar.

Chase Fieler en Drago Pasalic speelden een grote rol in het scoreverloop. Fieler werd topscorer met 22 punten (waarvan 6 driepunters). Pasalic maakte 21 punten, maar pakte ook een mooie double-double door er ook 14 rebounds bij te pakken. Mooie individuele cijfers, maar ook qua team presteerde Donar bijzonder goed: 30 assists, 42 rebounds en erg goede schotpercentages (2pt 62%, 3pt 44%). Een overwinning om trots op te zijn en die smaakt naar meer! Allereerst kan het team gaan genieten van een korte, maar zeer verdiende kerstvakantie; en die gaan ze tegemoet met het zoete gevoel van een Europese overwinning!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS