Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 15 20 11 21
Uit 19 15 16 18
6
7
-
6
8
thuis uit
67 punten 68
12 fouten 19
6 steals 5
32 rebounds 41

In een onvervalste thriller trok Donar in de allerlaatste seconden aan het langste eind door een aanvallende rebound en score van Drew Smith. Met 67-68 gingen de punten in de bus mee naar Groningen.

Donar ging voortvarend van start en leek met een 6-15 tussenstand in het eerste kwart op een daverende overwinning af te stevenen. Op een of andere manier kwam er daarna zand in de motor. Veel slordigheden aan Donar-zijde, zowel verdedigend als aanvallend, zorgden ervoor dat Zorg en Zekerheid Leiden weer helemaal terug kon komen in de wedstrijd (15-16). Het hoogtepunt van het eerste kwart was wel voor Donar: een dribbel van Lance Jeter met pirouette en fake die twee Leidenaren het bos in stuurde, gevolgd door een pass op de geheel vrij onder de basket staande Drago Pasalic. Jammer alleen dat hij vervolgens deze buitenkansjes niet wist te benutten…

Het tweede kwart begon Donar weer sterk met een dunk van Drew Smith en een mooie score van Tjoe de Paula. Coach Vervaeck vluchtte in een time-out en dat leek effect te hebben, want opnieuw kwam Leiden terug in de wedstrijd. Ook nu was slordig spel van Donar mede debet aan de wederopstanding van ZZ, hoewel gezegd moet worden dat de Leidenaren zelf zeer behoorlijk speelden en nooit opgaven. De ruststand van 35-33 in Leids voordeel was echter niet wat coach Erik Braal zich als gewenste tussenstand voorgesteld had.

Na de thee was er nu eens geen sprake van "erop en erover" zoals zo vaak. Integendeel: er werd aan beide zijden geknokt voor ieder punt. De altijd fanatieke Jason Dourisseau, die ook vandaag weer stevige duels uitvocht met Mohammed Kherrazi, ging voorop in de strijd, resulterend in een 46-50 kwartstand. Ook hij kon echter niet voorkomen dat Jessey Voorn in het laatste bedrijf driemaal van achter de driepuntslijn raak knalde en daarmee zijn team op miraculeuze wijze in de wedstrijd hield. Via 63-63 werd het zelfs 67-66 met Leids balbezit. Kherrazi produceerde een flinke misser en na de Groningse rebound waren nog slechts 15 seconden over voor de aanval van Donar. Lance Jeter miste met nog 1 seconde zijn jumpshot, maar de verdediging van ZZ Leiden had Drew Smith blijkbaar over het hoofd gezien, want de man die tot dan toe nauwelijks in de stuk was voorgekomen, stond zo vrij als een vogel om de bal te vangen en rustig tegen het bord aan te leggen.

Daarmee dompelde hij heel basketbalminnend Leiden in rouw, want men was zojuist beginnen te geloven in een stunt tegen de koploper. Donar was uiterst content met de overwinning, die het nodige had gevergd. Naast de reeds genoemden konden ook de lange mannen Chase Fieler en Drago Pasalic wederom op een goeie pot terugkijken met resp 16 en 15 punten en 10, resp. 8 rebounds.

Het team gaat zich nu voorbereiden op de zware thuiswedstrijd van komende woensdag tegen BC Enisey. Nog geen kaarten? Bestel ze dan snel via www.donar.nl/nieuws/passe-partout-verkoop-voor-niet-seizoenkaarthouders-gestart en mis deze kans niet!

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS