Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 28 16 21
Uit 22 26 23 24
8
4
-
9
5
thuis uit
84 punten 95
24 fouten 0
13 steals 0
27 rebounds 0

Ondanks het zware en drukke programma wint Donar overtuigend in en tegen Den Bosch met 84-95. En dus staan we in de kwartfinale van de strijd om de NBB-beker!

Stroef begin

Donar begint wat stroef, met name van afstand vallen de ballen niet. Maar verdedigend staat het goed en dat leidt tot veel balverlies aan Bossche kant. Via 13-13 en een driepunter van Lance Jeter eindigt het eerste kwart op 19-22. In het tweede kwart zien we aanvankelijk hetzelfde beeld. Tot het moment dat Ralf de Pagter een forse elleboog uitdeelt aan Drew Smith en hem daarbij raakt op een plek waar het echt zeer doet. Deze onsportieve fout levert vier punten op, een vrije worp plus een driepunter uit het balbezit. Bij 22-29 vindt coach Sander van der Holst het tijd voor een time-out. Het blijft echter rommelig, aan beide kanten trouwens. Den Bosch kan daar het beste mee omgaan en sluipt wat dichterbij. Maar na een paar goede stops en daaruit volgende fast-breaks loopt Donar weer uit naar 37-45. Het slotakkoord van de eerste helft is duidelijk voor Den Bosch en de rust breekt aan bij 47-48. 

Sterk slot

Het derde kwart begint met run and gun basketbal waar Donar het meeste van profiteert. Bij 51-58 vlucht Den Bosch in een time out. Dat helpt niet echt en Donar loopt uit naar 55-71. Maar een minder geconcentreerde fase van Donar volgt en dus komt Den Bosch weer terug in de wedstrijd. Het slotkwart begint bij 63-71. Den Bosch is daarin aanvankelijk beter bij de les dan Donar. Na drie minuten en bij een stand van 67-71 ziet Erik Braal zich genoodzaakt om een time-out te nemen. Het blijft echter een puntje-puntje wedstrijd. Halverwege het vierde kwart neemt Donar toch weer wat afstand. Maar Den Bosch geeft zich nog niet gewonnen, ook geholpen door wat gelukkig vallende aanvallende rebounds. De laatste twee minuten breken aan bij 78-81. Arvin Slagter, Sean Cunningham en nog een keer Arvin Slagter falen niet aan de vrije worplijn, Lance Jeter geeft een prachtige assist (zijn tiende!) aan Chase Fieler. Vervolgens gooien Drago Pasalic en Lance Jeter de wedstrijd met een serie rake vrije worpen definitief op slot. Donar wint met 84-95 en bekert vrolijk verder.

Opvallend

Opvallend feitje: bij Den Bosch is het Amerikaanse trio New Heroes Mitchell, Scott en Watts goed voor 53 punten, waarvan 32 in de eerste helft. Times they are a changing in Den Bosch! 

Tot woensdag!

And now for something completely different: heeft u al een passe partout voor de tweede ronde van de FIBA Europe Cup? Aanstaande woensdag is de eerste wedstrijd tegen BC Enisey uit Rusland. Be there!

https://www.donar.nl/nieuws/passe-partout-verkoop-voor-niet-seizoenkaarthouders-gestart

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS