Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 24 11 29 27
Uit 14 16 15 20
9
1
-
6
5
thuis uit
91 punten 65
17 fouten 23
7 steals 10
48 rebounds 34

Twee dagen na de winst op Weert ging Donar in de Martiniplaza op herhaling. Ook Amsterdam werd met ruime cijfers verslagen: 91-65

Amsterdam presteert dit seizoen zeer redelijk. Voor aanvang van het duel met Donar stond het team van coach Patrick Faydherbe zelfs op een fraaie 4e plek van de competitie en dat is het hoofdstedelingen al enkele seizoenen niet meer gelukt. Iedere ploeg kan het lastig hebben tegen Amsterdam en dat bleek ook vandaag weer. Na een goede start van Donar kwam Amsterdam in het tweede kwart sterk terug door onder meer goed spel van oud Donar speler Dimeo van der Horst. Het tweede kwart werd zelfs in het voordeel van de Amsterdammers beslist (11-16) waardoor Donar na rust nog even flink aan de bak moest om de winst veilig te stellen. Gelukkig laat Donar dit seizoen regelmatig zien dat juist in het derde kwart erg goed gespeeld wordt en ook vandaag was dit het geval. Vooral verdedigend werd er erg goed gespeeld waardoor Amsterdam moeilijk tot scoren kwam terwijl aan de andere kant de ene na de andere fraaie aanval succesvol door Donar werd afgerond. Amsterdam moest regelmatig aan de noodrem trekken en dat leverde Donar veel vrije worpen op. De gasten werden op een gegeven moment dermate gefrustreerd dat de vlam even in de pan sloeg en, na een akkefietje tussen Chase Fieler en Hicham Kherrazzi, de sfeer even erg onvriendelijk werd. Fieler loste het gelukkig professioneel op terwijl Kherrazzi erg dicht bij uitsluiting  de westrijd was. Zover kwam het gelukkig niet en Donar kon rustig verder bouwen naar de uiteindelijk ruime overwinning.

Sean Cunningham demonstreerde vooral voor rust zijn goede vorm van dit seizoen waar Chase Fieler dit juist na rust deed. Jason Dourisseau (topscorer met 18 punten) speelde een zeer gedegen wedstrijd, net als Drago Pasalic die ook vandaag weer slim en gedoseerd speelde. Aanvalsleider Lance Jeter behaalde een fraaie double-double met 13 punten en 10 assists. Ook Bas Veenstra mocht de nodige minuten maken en behaalde een ruime voldoende. Al met al een duidelijke en verdiende overwinning voor Donar dat zich nu kan opmaken voor twee zware uitwedstrijden tegen Den Bosch en Leiden.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS