Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 22 10 23 17
Uit 19 15 21 24
7
2
-
7
9
thuis uit
72 punten 79
18 fouten 23
9 steals 7
29 rebounds 42

Donar beleefde vandaag een historische dag. Voor het eerst in de clubgeschiedenis plaatst het zich voor de tweede ronde van de FIBA Europe Cup. Het Hongaarse Körmend werd in eigen huis met 72-79 verslagen.

Het was een zwaar bevochten overwinning want Körmend gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Donar keek bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan maar wist zich telkens weer terug te vechten in de wedstrijd. Aan Hongaarse kant ontpopte de Amerikaan Parish Petty zich tot een ware plaaggeest. Vooral van afstand was hij in de eerste helft zeer trefzeker en zo bracht hij, samen met zijn landgenoot Allen, Donar steeds weer op een achterstand. Gelukkig heeft Donar ook een paar klasbakken in huis, waaronder Lance Jeter. Jeter was de laatste weken iets minder op dreef maar blijkbaar had hij zijn vizier al lang op de wedstrijd van vandaag gezet want hij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Donar iedere keer weer vlakbij of zelfs langszij Körmend kwam. 

Met een ruststand van 32-34 en een stand van 55-55 was alles nog mogelijk en was het nagelbijten geblazen voor de meegereisde Groninger fans en de vele kijkers naar de livestream. Tot halverwege het laatste kwart ging het nog steeds gelijk op maar toen kwam, zag en overwon Arvin Slagter. Met drie driepunters op rij zorgde hij er voor dat er eindelijk een gat werd geslagen dat later definitief bleek te zijn. Met nog drie minuten te spelen was de marge opeens 10 punten in het voordeel van Donar en dat was ruim voldoende om plaatsing voor de volgende ronde af te dwingen.  Waar Donar een overwinning nodig had om zich te kwalificeren voor de volgende ronde, moest Körmend de nederlaag niet laten oplopen naar meer dan 8 punten en dus moesten de Hongaren in de eindfase nog flink aan de bak. Met nog 28 seconden te spelen, een stand van 72-79 en balbezit voor Donar had het nog slecht kunnen aflopen voor de thuisploeg maar Donar liet de tijd verstrijken en zo kon het Hongaarse thuispubliek toch nog opgelucht ademhalen. Diezelfde opluchting was er uiteraard ook in Groningen. Het gejuich van de thuisgebleven fans die aan de computer, tablet, smartphone of televisie waren gekluisterd moet in Hongarije te horen zijn geweest…

Morgen volgt meer informatie met betrekking tot de komende tegenstanders, speeldata etc. De seizoenkaarthouders krijgen via e-mail bericht over de procedure met betrekking tot het verlengen van de passe-partouts. 

Eén ding is zeker: het wordt een warme winter in Groningen want Donar gaat Europees overwinteren!
 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS