Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 14 16 32 15
Uit 10 19 5 25
7
7
-
5
9
thuis uit
77 punten 59
15 fouten 20
9 steals 10
46 rebounds 35

Eén kwart (erg) goed basketbal was voldoende om Rotterdam het nakijken te geven. In de Martiniplaza won Donar uiteindelijk afgetekend met 77-59.

Donar laat dit seizoen regelmatig zien, dat het beste spel voor direct na de rust wordt bewaard. De wedstrijd tegen Rotterdam was daarop geen uitzondering, integendeel. Tot aan de rust (30-29) bleven de bezoekers goed in het spoor van Donar dat tot op dat moment een matige wedstrijd speelde. Vooral aanvallend liep het niet goed wat ook zeker gedeeltelijk te wijten was aan de verdedigende intensiteit van de Rotterdammers. Coach Braal had zijn bankspelers voor de rust al veel speelminuten gegund, waarschijnlijk ook met het oog op de belangrijke Europe Cup wedstrijd over twee dagen. De ruststand maakte het echter toch nog noodzakelijk om weer terug te grijpen naar de starting five en die keuze pakte erg goed uit want Donar speelde een meer dan uitstekend derde kwart waarin het Rotterdam slechts 5 punten gunde en zelf 32 punten liet aantekenen. Vooral Jason Dourisseau was in die fase erg belangrijk terwijl de ervaren Tjoe de Paula even later zeer goed voor Sean Cunningham inviel. De ruim 3000 toeschouwers werden ondertussen vermaakt door prachtige acties van Andrew Smith, die sowieso een prima wedstrijd speelde en Chase Fieler. Met een voorsprong van 28 punten bij aanvang van het vierde kwart kon Donar de teugels rustig laten vieren en zo werd het verschil voor de Rotterdammers nog enigzins dragelijk. Eindstand 77-59.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS