Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 15 20 18
Uit 20 19 17 18
7
6
-
7
4
thuis uit
76 punten 74
22 fouten 12
5 steals 6
30 rebounds 37

Het duel tussen de twee ongeslagen teams van de DBL werd zoals verwacht een spannend gevecht. Zwolle trok tenslotte aan het langste eind: 78-76.

De gedachte dat Donar dit seizoen gemakkelijk ongeslagen kampioen zou gaan worden kan na vandaag in ieder geval de ijskast in, want in de zesde competitiewedstrijd liep Donar tegen de eerste verliespunten aan. Het werd een zeer spannende wedstrijd waarin Zwolle in de laatste seconden de beslissende score maakte en de winst in eigen huis hield. 

Donar begon matig aan de wedstrijd en keek al snel tegen een ruime achterstand aan maar wist dit aan het einde van het eerste kwart, door goede scores van Slagter en Dourisseau toch weer terug te brengen tot een kleine marge van slechts 3 punten. In het tweede kwart leek Donar langzaam grip te krijgen op de thuisploeg. Verdedigend stond het nu goed terwijl aanvallend gemakkelijker de vrije man werd gevonden. Met een ruststand van 38-39 leek er dus nog weinig aan de hand voor de Groningers. 

In de tweede helft kwam Zwolle echter weer goed terug en nam het zelfs, gesteund door het thuispubliek, een kleine voorsprong die de Zwollenaren ook het grootste gedeelte van het wedstrijd in handen zouden houden. Met nog enkele minuten te spelen kwam Donar echter weer sterk terug. Met name Sean Cunningham, die een prima wedstrijd speelde, hield Donar met enkele fraaie scores in de race. Met nog maar enkele seconden op de klok en een stand van 74-74 leek de verlenging in aantocht maar de Zwolse pointguard J.T. Tiller dacht daar anders over en bracht zijn team met een fraaie score de zwaarbevochten, maar niet onverdiende overwinning. 

Donar speelde zeker geen slechte wedstrijd in Zwolle. Reboundend was het de Zwollenaren de baas maar vooral de  afstandsschoten, toch normaal gesproken een kracht van Donar, wilden vandaag niet vallen. Alleen de al eerder genoemde Sean Cunningham was met 4 uit 4 driepunters trefzeker van afstand daar waar erkende schutters als Lance Jeter (0%) en Chase Fieler (20%) het vizier niet op scherp hadden staan. Soms kan het schot je in de steek laten en vandaag was zo'n dag. Zwolle was vandaag de betere ploeg en de overwinning was dan ook zeker niet gestolen. Voor Donar is het zaak te herstellen en zich te richten op de volgende klus want aanstaande woensdag wacht in Frankrijk het sterke BCM Gravelines voor een wedstrijd in poule B van de FIBA Europe Cup.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS