Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 22 16 19 22
Uit 19 23 19 13
7
9
-
7
4
thuis uit
79 punten 74
16 fouten 20
4 steals 4
37 rebounds 38

Donar behaalde vanavond de tweede overwinning in poule B van de FIBA Europe Cup. In eigen huis werd, in een super spannende wedstrijd, het Hongaarse BC Körmend met 79-74 verslagen.

In een heerlijke ambiance vocht Donar vanavond voor wat het waard was en dat bleek veel. De ruim tweeduizend fans kregen waar voor hun geld want er werd hun een zeer goede wedstrijd voorgeschoteld die eigenlijk van het begin tot het einde spannend bleef. Donar, gehandicapt door het ontbreken van de geblesseerde Andrew Smith en de zieke Stefan Mladenovic, begon voortvarend aan de wedstrijd. Al snel werd, door scores van Dourisseau en Jeter een klein gaatje geslagen (10-5). De Hongaarse tegenstander, die kan beschikken over een vijftal zeer goede Amerikaanse spelers, liet zich echter niet van de wijs brengen en wist, vooral door enkele fraaie treffers van afstand, in de wedstrijd te blijven waardoor het kwart slechts met een kleine voorsprong in Gronings voordeel werd afgesloten. In het tweede kwart nam Körmend langzaam het initiatief over. Het leek een wedstrijd te gaan worden van de individuen (Körmend) tegen het team (Donar) en op dat moment had Donar het moeilijk om op te boksen tegen de kwalitatief goede spelers van Körmend. De rust werd bereikt met een kleine achterstand, 38-42. 

Ook na de rust bleef Körmend scoren maar Donar bleef in de wedstrijd door goed te verdedigen en liet via enkele goede acties van met name Jeter en Dourisseau zien dat ook de thuisploeg beschikte over veel individuele kwaliteit. Chase Fieler demonstreerde wederom zijn specialiteit (de blockshot) en was ook defensief  sterk bezig, daar waar zijn collega Drago Pasalic aanvallend een lastige avond had maar verdedigend ook zeker zijn steentje bijdroeg. De beste periode bewaarden de Groningers echter tot het laatste kwart. Na praktisch de hele wedstrijd tegen een kleine achterstand te hebben gestaan, plaatste Donar met nog enkele minuten te spelen een 12-0 run waardoor de stand 74-67 in het voordeel van de thuisploeg werd. Vooral een prachtige score van Jeter deed het moraal van de Hongaren wankelen waarna Dourisseau even later de genadeklap uitdeelde via een driepunter vanuit de hoek. Ondanks de smalle rotatie bleven de Groningers overeind en werd er uitstekend verdedigd en zo won uiteindelijk het team van de individuen. Door dit resultaat heeft Donar nog alle kansen om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Volgende week wordt in Frankrijk de zware uitwedstrijd tegen Gravelines gespeeld. Winnen is dan niet noodzakelijk maar gezien het spel van vandaag zeker niet onmogelijk. 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS