Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 18 16 20 26
Uit 9 18 3 12
8
0
-
4
2
thuis uit
80 punten 42
19 fouten 18
6 steals 15
54 rebounds 28

Donar was vandaag veruit de sterkste in de topwedstrijd tussen de nummers één en twee van de competitie. In de Martiniplaza werd Zorg en Zekerheid Leiden met overmacht verslagen: 80-42. 

Zowel Donar als Leiden begonnen ongeslagen na vier gespeelde rondes in de DBL aan de wedstrijd. Dat er na vandaag één ploeg die ongeslagen status zou moeten inleveren was dus vooraf al duidelijk. Dat Donar zoveel sterker zou zijn dan de tegenstander was echter een verrassing. 

Beide ploegen begonnen gehandicapt aan de wedstrijd. Leiden moest het doen zonder de in Groningen nog wel bekende spelverdeler Cashmere Wright, terwijl bij Donar Andrew Smith aan de kant moest blijven. Smith heeft een blessure aan de voet en was zekerheidshalve in het gips gezet. Aanstaande maandag moet duidelijk worden hoe ernstig de blessure is. Maar ook zonder Smith was Donar vandaag de betere ploeg. Leiden mocht één keer het genoegen van een voorsprong proeven (3-4), daarna liep Donar al snel weg naar 11-4 om het eerste kwart al met een mooie marge van 9 punten verschil af te sluiten. In het tweede kwart werd er iets minder strak verdedigd wat Leiden toch de kans gaf om weer iets dichterbij te komen. Met een verschil van 7 punten bij rust in Gronings voordeel en Drago Pasalic, die door de absentie van Smith de enige center was, al op 3 fouten, leek het nog een spannende tweede helft te gaan worden. 

Donar bleek echter niet van plan het spannend te laten worden, want het beste spel werd bewaard voor het derde kwart. Verdedigend werd er zeer goed gespeeld en werd Leiden maar 3 (!) punten gegund in het derde kwart. Ook de aanvallen liepen soepel met als uitblinkers Lance Jeter (topscorer met 19 punten) en een zeer goed spelende Chase Fieler (double-double met 17 punten en 10 rebounds). De mooiste acties van Fieler waren echter de 5 (!) blockshots waarmee hij de ruim 3000 toeschouwers keer op keer op de banken kreeg. Donar liep snel uit naar een ruime voorsprong die halverwege het laatste kwart zelfs 43 punten was. Daarna mochten de basisspelers gaan zitten en kon de jeugd het karwei afmaken en dat werd zeer verdienstelijk gedaan. Zo kreeg Daan Maring een zeer verdiend applaus van zowel de toeschouwers als zijn medespelers na een fraaie score. 

Donar behoudt zijn ongeslagen status in de DBL en kan zich nu gaan opmaken voor de volgende klus. Aanstaande dinsdag komt het Hongaarse Kormend naar de Martiniplaza voor een wedstrijd in de FIBA Europe Cup. Ook daar kan Donar de steun van het thuispubliek goed gebruiken. Tickets voor deze wedstrijd zijn hier te reserveren. 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS