Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 21 27 14 28
Uit 24 18 30 25
9
0
-
9
7
thuis uit
90 punten 97
24 fouten 28
8 steals 12
23 rebounds 26

Donar heeft een hele belangrijke uitoverwinning in de FIBA Europe Cup behaald. In het Belgsiche Hasselt werd Limburg United met 90-97 verslagen.

De ca. 60 meegereisde Donar supporters hadden niet voor niets ruim 300 kilometer gereisd want ze kregen een zeer spannende wedstrijd voorgeschoteld. In de eerste helft ging de strijd redelijk gelijk op. Donar, dat het nog steeds zonder de geblesseerde Jason Dourisseau moest stellen, sloot het eerste kwart af met een kleine voorsprong, vooral dankzij scores van Lance Jeter en Drago Pasalic. 

In het tweede kwart begonnen echter vooral de afstandschutters van Limburg United doel te treffen. Vooral de Amerikaanse guard Jordan Swing wist enkele fraaie scores te noteren. Bij Donar wilden de schoten niet meer vallen waardoor de voorsprong in een zespunts achterstand bij rust veranderde.

Na rust zagen we dat Donar niet van plan was zonder de punten huiswaarts te keren. Het derde kwart werd er erg goed gespeeld, vloeiende aanvallen werden afgewisseld met een sterke defense. Vooral Lance Jeter liet zich van zijn beste kant zien, terwijl ook Arvin Slagter en Sean Cunningham in prima doen waren. De mooiste score kwam op naam van Slagter, die met een buzzerbeater van afstand het derde kwart op naam van Donar schreef.

De thuisploeg gaf zich nog niet gewonnen en bleef voor iedere punt vechten. Puntje voor puntje werd er aan de voorsprong van Donar geknabbeld en doordat er zuiver vanaf de vrije worplijn werd geschoten werd het nog even nagelbijten voor de Groninger fans die het thuispubliek overigens vocaal ruim de baas was. Met nog twee minuten op de klok en een stand van 82-83 was alles weer mogelijk maar juist toen liet Lance Jeter zien dat hij een speler is dat het team door moeilijke momenten kan loodsen. Via enkele prachtige afstandschoten en goed benutte vrije worpen hield hij Donar aan de goede kant van de streep. Met nog een tiental seconden op de klok kreeg Andrew Smith de thuisploeg definitief op de knieën door dat te doen waar hij erg goed in is: knetterhard dunken. De allerlaatste score kwam op naam van Arvin Slagter die de zeer terechte eindstand bepaalde op een prachtige 90-97 overwinning voor Donar. De thuisreis zal door dit resultaat ongetwijfeld minder lang lijken…

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS