Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 19 18 17
Uit 17 21 22 19
7
0
-
7
9
thuis uit
70 punten 79
24 fouten 16
6 steals 8
28 rebounds 39

Donar heeft de eerste wedstrijd in de FIBA Europe Cup niet weten te winnen. In de eigen Martiniplaza was de tegenstander, BCM Gravelines, te sterk. De bezoekers wonnen met 70-79

Soms heb je slechte wedstrijden die je wint en soms heb je goede wedstrijden die verloren worden. Het laatste overkwam Donar vandaag. Vooraf was Gravelines al als favoriet bestempeld voor deze ontmoeting en gezien de hoge kwaliteit van het roster was dat ook helemaal niet onterecht. Toch liet Donar dat, door het ontbreken van de geblesseerde ervaren spelers Slagter en Dourisseau en de zieke Bas Veenstra, gehandicapt aan de wedstrijd begon, zien dat het zich niet wenste neer te leggen bij een nederlaag. De 2450 toeschouwers kregen een goede wedstrijd voorgeschoteld waarin de Franse tegenstander af en toe zijn klasse etaleerde, maar waarin ook Donar scherp en geconcentreerd bleef basketballen. Door de smalle rotatie was coach Braal gedwongen te improviseren en zo kon het gebeuren dat op een gegeven moment zowel Drew Smith, Chase Fieler en Drago Pasalic tegelijkertijd in het veld stonden, een combinatie die we, wanneer Dourisseau weer fit is, vast niet vaak te zien krijgen dit seizoen. Pointguard Lance Jeter kreeg geen rust vanavond en moest de volle speeltijd aan de bak. Braal had ook zeker het gelijk aan zijn kant om Jeter te laten staan, want deze liet zich van zijn beste kant zien en wisselde zeer fraaie scores met mooie assists af. Chase Fieler had het niet gemakkelijk vandaag, terwijl Drago Pasalic zeer goede momenten afwisselde met wat slordigheden. 

Ondanks het verlies kan Donar terugkijken op een goede prestatie en coach Erik Braal was na afloop dan ook terecht trots op zijn team. Wanneer de selectie weer voltallig is liggen er zeker mogelijkheden om ook tegen Europese tegenstanders goede resultaten te behalen. 

De volgende Europese tegenstander wacht in België: volgende week dinsdag speelt Donar de uitwedstrijd in het Belgische Hasselt tegen Limburg LTD. Maar voor het zover is, ontvangen de Groningers aanstaande zondag eerst de buren uit Friesland wanneer Aris op bezoek komt. Plaatsen voor deze wedstrijd (aanvang 17.30u!!) kunt u hier online bestellen

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS