Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 23 8 14
Uit 22 14 21 25
6
8
-
8
2
thuis uit
68 punten 82
22 fouten 18
7 steals 13
32 rebounds 40

De uitwedstrijd tegen BSW Weert eindigde in een 68-82 overwinning voor Donar, maar de manier waarop de overwinning tot stand kwam verdiende niet de schoonheidsprijs. Donar kon pas halverwege de tweede helft het kwaliteitsverschil uitdrukken in de score.

Op papier zou deze wedstrijd een 'makkie' zijn voor Donar, dat door velen al voorafgaand aan het seizoen al bijna tot kampioen werd getroond. Gelukkig (of niet, zo u wilt) worden wedstrijden niet op papier maar op een basketbalvloer gespeeld en moeten, om kampioen te worden, er toch echt een flink aantal wedstrijden worden gewonnen. Het leek alsof de Groningers dit even hadden vergeten want het jeugdige en fris spelende Weert kon zonder al te veel moeite ruim twee kwarten prima meekomen met Donar en had bij rust zelfs een onverwachte voorsprong van 10 punten. Het leek een wedstrijd tussen David (Weert) en Goliath (Donar), waarbij Goliath zich geen moment echt druk maakte om die kleine dappere David en er vanuit ging dat over het algemeen de sterkste toch wel wint. Die aanname bleek waarheid maar dat er nog werk aan de winkel is voor coach Braal is wel duidelijk.

Net als in Den Bosch begon Donar veel te slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Natuurlijk, er werden spelers gemist. Op Slagter, De Paula en nu ook Dourisseau (lichte beenblessure) kon de coach geen beroep doen, maar zelfs dan zou het kwaliteitsverschil ruim voldoende moeten zijn om Weert overduidelijk te verslaan. Dat die overwinning er kwam was, omdat Donar halverwege het derde kwart iets scherper ging verdedigen en Weert iets meer liet rennen. Vooral het laatste brak de moegestreden maar dappere thuisploeg op, waardoor Donar uiteindelijk toch via een 26-0 run een duidelijke overwinning behaalde, zeker toen Lance Jeter zich wat nadrukkelijker met de scores begon te bemoeien, evenals Chase Fieler (22 punten, 9 rebounds). Ook lelijke overwinningen tellen gewoon mee en daarom worden de punten graag meegenomen naar Groningen en blijft Donar voorlopig ongeslagen. 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS