Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 15 20 11
Uit 10 17 16 14
6
5
-
5
7
thuis uit
65 punten 57
0 fouten 0
0 steals 0
0 rebounds 0

Donar streed voor wat het waard was, maar het was niet genoeg. Met een 65-57 nederlaag gaat Donar verder in de Europe Cup.

Na het toch wat teleurstellende gelijkspel in Groningen stapte de selectie de volgende ochtend vroeg op het vliegtuig naar Kopenhagen – en vandaar verder naar Estland. De vraag was of Tartu Rock zich zand in de ogen had laten strooien, maar daar bleek in het begin van de wedstrijd niets van. Sterker: de ploeg van Gert Kullamäe stond verdedigend erg sterk, waardoor Donar moeite had normale aanvallen te spelen. De schotpercentage zag er dan ook aan Donar-ziojde niet best uit. Halverwege het eerste kwart wilden de ballen aan Estse kant wel vallen, waardoor het onderlinge verschil snel opliep tot boven de 10.

In het tweede kwart kreeg de Groningse defensie heel langzaam iets meer grip op het aanvalsspel van de Esten. Alleen de Litouwer Dominykas Milka was en bleef onhoudbaar (12p bij rust). Even zo langzaam kroop Donar iets dichter naar Tartu toe. Het onderlinge verschil schommelde steeds rond de 7 punten en dat bleef zo tot aan de rust: 34-27.

Tartu startte het derde kwart furieus en liep onmiddellijk weg naar 14 punten verschil. Donar gaf echter niet op en knokte zich terug tot een verschil van 6, maar gaf het even eenvoudig weer weg tot 12. Zo jojode het kwart op en neer naar de 11 punten aan het eind: 54-43.

Met Donar aan een draadje werd het laatste kwart ingezet. Maar wat de Groningers ook probeerden, Tartu was echt een maatje te groot. Het verschil schommelde wat, maar de Estse overwinning kwam geen moment in gevaar. Eindstand: 65-57.

Door het verlies is Donar uitgeschakeld voor de Champions League. De Groningers spelen verder in de FIBA Europe Cup in een poule met Gravelines (F), Körmend (H) en Limburg United (B). De eerste wedstrijd van die competitie zal worden gespeeld op 18 oktober.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS