Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 27 24 25 22
Uit 7 10 23 7
9
8
-
4
7
thuis uit
98 punten 47
14 fouten 17
11 steals 5
55 rebounds 27

In de opmaat naar de play-offs was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie een mooie trainingswedstrijd voor Donar. Tegenstander Amsterdam legde de Groningers geen strobreed in de weg en liet Donar gemakkelijk winnen met 98-47.

Amsterdam was duidelijk niet met de intentie om te winnen naar Groningen gekomen. Sterkhouders Royé en Van Schaik werden met lichte blessures aan de kant gehouden door coach Faydherbe en gespaard voor de kwartfinales van de play-offs, waarin Amsterdam het tegen Den Bosch zal gaan opnemen. De met ruim 4100 toeschouwers volgepakte Martiniplaza was daarom niet het strijdtoneel van een spannende wedstrijd maar de Groninger supporters konden toch genieten van vele hoogstandjes van Donar dat toch wel van plan was om het eigen publiek te trakteren op een mooie basketbalshow. Amsterdam had geen schijn van kans en Donar vermaakte de toeschouwers met gallery play door snelle fast breaks, dunks (Fieler, Bekkering) en enkele zeer fraaie assists van pointguard Lance Jeter. 

Halverwege het laatste kwart vond coach Braal het mooi geweest en werden de bankspelers ingezet. DTL speler Daan Maring mocht zelfs debuteren in deze wedstrijd. 

Na afloop van de wedstrijd gingen de gesprekken vooral over de naderende play-offs. Donar zal het in de kwartfinale in een serie van best-of-three gaan opnemen tegen Rotterdam dat, dankzij de nederlaag van Leeuwarden in Zwolle, op de zesde plaats in de competitie is geëindigd. De eerste wedstrijd van de serie wordt aanstaande donderdag gespeeld, wederom in de Martiniplaza. 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS