Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 22 23 21 29
Uit 25 22 30 21
9
5
-
9
8
thuis uit
95 punten 98
20 fouten 24
4 steals 6
28 rebounds 49

Donar speelde absoluut niet goed in Weert en had een verlenging nodig om de winst veilig te stellen: 95-98.

Na de uitstekende vertoning van afgelopen zaterdag, waarin Donar een goede vorm vertoonde en afgetekend won van Den Bosch, lieten de Groningers zich vandaag van een heel andere kant zien. De wedstrijd tegen hekkensluiter Weert was ver onder de maat en had maar zo verloren kunnen worden.

Met uitzondering van Ross Bekkering die het hele seizoen al goed in vorm is en ook vandaag weer 18 punten en 20 rebounds liet noteren, speelde Donar een bijzonder matige wedstrijd. Het team speelde plichtmatig en liet zich vooral verdedigend voortdurend de kaas van het brood eten. Na een slechte eerste helft nam Donar in het derde kwart dan eindelijk afstand van Weert en met een stand van 66-77 aan het begin van het laatste kwart leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Echter, de concentratie verslapte weer en Weert kwam vrij eenvoudig weer op gelijke hoogte en zag, waarschijnlijk tot eigen verbazing, dat er bij een stand van 87-87 zelfs een verlenging werd uitgesleept. In overtime ging het gelijk op en zag Donar weer geen kans om afstand te nemen. Het was dankzij een buzzerbeater van Lance Jeter, die in de laatste seconde van ver een driepunter nam, dat er geen tweede verlenging noodzakelijk was en Donar niet met een, niet eens onverdiende, nederlaag de lange thuisreis hoefde aan te vangen. Ondanks de winst zal er nog voldoende worden nagesproken over deze wedstrijd, want het scheelde niet veel of Donar had zichzelf een enorm slechte dienst bewezen door van de nummer laatst te verliezen en de mogelijkheid om nog als eerste in de competitie te eindigen te verspelen. 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS