Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 13 31 14
Uit 10 14 22 19
8
1
-
6
5
thuis uit
81 punten 65
18 fouten 18
5 steals 6
44 rebounds 35

In de meeste gevallen zijn wedstrijden tussen Donar en Den Bosch tot de laatste minuut spannend. Vandaag was dat niet het geval, want Donar was duidelijk sterker dan de Bosschenaren en won afgetekend met 81-65

Donar hoefde niet eens de hele wedstrijd tot het uiterste te gaan om Den Bosch van zich af te houden. Twee zeer sterke kwarten waren voldoende om Den Bosch op een flinke nederlaag te trakteren. 

Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Groningers aan de bijna 4100 toeschouwers zien, dat er voor de bezoekers vandaag geen eer te halen viel. Donar was feller in de duels, speelde veel slimmer dan Den Bosch en liet met vele vloeiende aanvallen zien dat het langzamerhand in play-off vorm begint te komen. Vooral onder de borden was Donar oppermachtig; de luchtmacht van Den Bosch (met spelers als Kravic, de Pagter en Wessels toch niet de minste) was bij lange na niet opgewassen tegen het geweld dat met name Ross Bekkering en Chase Fieler lieten zien. Bekkering, het hele seizoen al een 'zekerheidje', speelde wederom een zeer solide wedstrijd en liet met 15 punten en 17 (!!) rebounds zijn zoveelste double-double noteren. Ook Fieler laat de laatste weken zien steeds beter in vorm te komen. Met 16 punten werd hij topscorer en daarnaast had hij, met 7 rebounds en 5 assists, wederom een belangrijk aandeel in de overwinning. Publiekslieveling Jason Dourisseau had het voor de rust lastig maar kwam daarna sterk terug en haalde uiteindelijk een ruime voldoende met 15 punten en 6 rebounds. Pointguard Lance Jeter kwam voor zijn doen met 11 punten scorend wat minder in beeld maar zijn 8 assists waren mede bepalend voor de ruime overwinning. 

De overmacht van Donar frustreerde de Bosschenaren dermate dat er regelmatig aan de noodrem getrokken moest worden en dat gebeurde niet altijd op een even sportieve manier. Van invloed was dit echter niet, Donar kon het zich permitteren om het laatste kwart wat rustiger aan te doen waardoor de bezoekers met het uiteindelijke verschil van 'slechts' 16 punten nog niet eens ontevreden mochten zijn.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS