Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 25 24 26 21
Uit 18 16 16 16
9
6
-
6
6
thuis uit
96 punten 66
15 fouten 14
10 steals 9
48 rebounds 32

Donar heeft de thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden eenvoudig gewonnen. De Groningers waren veel sterker dan de Friezen en wonnen afgetekend met 96-66.

Met uitzondering van het eerste kwart, waarin Donar de bezoekers zelfs even een kleine voorsprong gunde, was er eigenlijk geen moment sprake van een echte wedstrijd. Donar was veel sterker dan Aris en kwam, zonder zelf echt goed te spelen, geen moment in de problemen. De ruime overwinning was dan ook meer dan terecht.

Coach Braal zag na afloop van de wedstrijd nog voldoende verbeterpunten en daar had hij gelijk in. Vooral in het eerste kwart speelde Donar slordig, liet het gemakkelijk aanvallende rebounds toe en verloor het af en toe op knullige wijze de bal. Het hoge aantal turnovers (16) was dan ook duidelijk niet naar de zin van Braal. Toch kon Donar eenvoudig uitlopen naar een ruime marge, het kwaliteitsverschil was domweg te groot zodat er van enige spanning geen enkele sprake was. Vooral inside was Donar de baas over de gasten en het is dan ook niet verwonderlijk dat de 'lange mannen' dit keer de topscorers in de wedstrijd waren. Ross Bekkering speelde, zoals al het hele seizoen, weer uiterst degelijk en liet met 13 punten en 14 rebounds zijn zoveelste double-double aantekenen. Drazen Bubnic werd met 21 punten de topscorer van de wedstrijd. De Man of the Match was echter Chase Fieler die met 18 punten, 5 rebounds, 5 assists en maar liefst 7 (!!) blocks voortdurend nadrukkelijk aanwezig was. Vooral zijn soms zeer spectaculaire blockshots kregen de handen van het Groninger publiek, dat verder als 6e man vandaag nauwelijks in actie hoefde te komen, op elkaar . Een bijzondere vermelding verdient ook zeker Will Sullivan die, na een wat mindere periode, weer op de goede weg terug is en vooral verdedigend liet zien van grote waarde te zijn voor zijn team.

Voor Aris zal het nog lastig worden om de play-offs te halen, Donar kan zich opmaken voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag. Dan komt aartsrivaal Den Bosch op bezoek en zal het ongetwijfeld een stuk minder eenvoudig worden om de punten in Groningen te houden. 

– See more at: http://www.donar.nl/wedstrijden-agenda/2016-03-29-donar-aris-leeuwarden#sthash.5C0rVekA.dpuf

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS