Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 16 19 18
Uit 20 15 15 17
6
9
-
6
7
thuis uit
69 punten 67
19 fouten 19
3 steals 7
34 rebounds 40

Bijna twee weken rust hebben Donar duidelijk geen goed gedaan. In Zwolle liepen de Groningers tegen een dure nederlaag aan, de thuisploeg won met 69-67

Na 12 gewonnen competitiewedstrijden op rij had Donar vandaag erg goede zaken kunnen doen door mede concurrent Zwolle in eigen huis te verslaan. Helaas bleek 13 een ongeluksgetal want Donar speelde niet goed, had desondanks alle kansen om de overwinning te pakken maar liet het op cruciale momenten liggen.

De Groningers startten beter aan de wedstrijd dan Zwolle en leken de sterkere ploeg. Vooral verdedigend was het op dat moment goed voor elkaar, met name Jessey Voorn, de oud Donar speler die tegenwoordig in dienst van Zwolle speelt, zat stevig aan de ketting bij Jason Dourisseau. Aanvallend was het een stuk minder. Vooral de afstandsschoten, normaal gesproken een goed wapen, wilden maar niet vallen. Dezelfde Dourisseau liet in de aanval te veel steken vallen en hetzelfde kan gezegd worden van Will Sullivan en Lance Jeter. Jeter zou later beter in de wedstrijd komen, maar omdat zijn Zwolse tegenstrever, Steve McWorther, in aanvallend opzicht steeds beter in de wedstrijd kwam, zou het niet voldoende blijken. 

Nadat Donar praktisch de hele eerste helft op een kleine voorsprong had gestaan, kwam Zwolle na de rust aanzienlijk beter uit de kleedkamer. Donar liet zich keer op keer het kaas van het brood eten en moest toestaan hoe Zwolle langzaam maar zeker de overhand leek te krijgen. Toch bleef de winst voor Donar binnen handbereik maar bij een stand van 66-66 schoot McWorhther met een verre driepunter de wedstrijd definitief op slot. Jeter schoot nog één vrije worp raak maar de, onder druk van de klok geschoten, driepuntspoging van Chase Fieler trof geen doel waardoor de overwinning terecht naar de thuisploeg ging. Teveel Donar spelers haalden domweg hun gebruikelijke niveau niet en dan is een goed team als Zwolle te sterk.

Door deze nederlaag zakt Donar weer naar de 3e plaats in de competitie en zal het de laatste wedstrijden van het seizoen nog vol aan de bak moeten om te strijden voor de eerste positie. 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS