Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 24 8 25 9
Uit 19 23 23 11
6
6
-
7
6
thuis uit
66 punten 76
0 fouten 0
0 steals 0
0 rebounds 0

Donar heeft in de uitwedstrijd tegen Challenge Sport Rotterdam geen fout gemaakt en won met 66-76.

Het spook lag natuurlijk op de loer; het spook dat alle successen in de sport teniet doet met bittere teleurstelling. Het zou immers buitengewoon frustrerend zijn geweest wanneer de basketballers van Donar die zuurverdiende eerste plaats direct weer zouden moeten afstaan. Het spook lág op de loer omdat de euforie – begrijpelijk – nog groot was en omdat spelbepaler Lance Jeter verstek moest laten gaan. Lance heeft immers zaken van meer belang aan z’n hoofd, want hij hoopt een van de komende dagen vader te worden en is dus bij zijn vrouw in de VS.

Donar leek redelijk geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen, maar die concentratie verslapte gaandeweg het eerste kwart. Het waren Stefan Mladenovic en Sergio de Randamie, de oud-Donar spelers, die Donar het meeste pijn deden met 6 en 9 punten. Maar goed voor de Groningers dat De Randamie vervolgens geheel stilviel qua scores.

Het tweede kwart leed Donar een aantal malen balverlies en maakte nogal wat (denk)fouten, waardoor Rotterdam uitliep naar 30-21. Stug doorzetten was op dat moment het devies en dat deden de spelers van coach Braal. Vanaf 32-24 plaatste Donar een 0-18 run, waarbij vooral Jason Dourisseau zich liet gelden. Ook mooi was de defensieve switch die La'Shard Anderson in een een-tegen-een situatie tegen Ross Bekkering bracht. Tekenend voor Ross' onverzettelijkheid kreeg Anderson alleen een slecht schot dat richting miste. Na de misser wierp Sean Cunningham, die zich ook een echte strijder toonde vanavond, zich op de bal en versierde via de jumpsituatie definitief balbezit. Ook de technische fout voor Challenge-coach Salomon hielp de thuisploeg niet.

Na rust brak een periode van 5 minuten aan waarin het verdedigen aan beide kanten even overboord gegooid werd, getuige de 17-14 in dat korte tijdsbestek. De rest van het kwart was juist mat te noemen en kenmerkte zich door een toenemend aantal vrije worpen. Overigens stond Donar de Rotterdammers slecht 11 vrije worpen toe in de hele wedstrijd.

Een laatste oprisping van Sergio de Randamie, Stef Mladenovic en Ties Theeuwkens zorgde in het vierde kwart voor de allerlaatste spanning. Verder dan 64-65 liet Donar het niet komen. Ross Bekkering, Will Sullivan en Chase Fieler brachten het verschil terug naar 10 en daar bleef het bij, omdat beide teams de hun bedeelde cadeautjes niet wensten uit te pakken. Maar liefst 10 achtereenvolgende vrije worpen van beide teams misten doel en zo konden de Groningers gewoon met de punten de bus in, in de prettige wetenschap dat de koppositie in Groningse handen blijft.

Topscorers waren Jason Dourisseau met 22, Will Sullivan, die met 18 ook op een prima wedstrijd kon terugkijken, en Ross Bekkering, die maar weer eens een double-double liet aantekenen met 13 punten en 15 rebounds.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS