Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 22 23 23 23
Uit 26 16 16 21
9
1
-
7
9
thuis uit
91 punten 79
22 fouten 22
4 steals 4
39 rebounds 31

Het ging niet eenvoudig, maar uiteindelijk was Donar wel de verdiende winnaar in de thuiswedstrijd tegen BC Apollo. In de Martiniplaza werd het 91-79 voor de thuisploeg.

Dat Amsterdam dit seizoen een team heeft om rekening mee te houden heeft Donar al eerder ervaren. De hoofdstedelingen waren er verantwoordelijk voor dat Donar uit het bekertoernooi werden geknikkerd en ook in de competitie werd al eenmaal van Apollo verloren. Ook vandaag was het een wedstrijd waarin Donar het moeilijk had met deze tegenstander.
De sterkhouders van Amsterdam zijn dit seizoen vooral Aron Roye, Dimeo van der Horst en Max van Schaik, alle drie met een verleden bij Donar. Het drietal was ook vandaag weer zeer belangrijk voor Apollo. Vooral Roye was vandaag een plaag voor de club waar hij ooit deel van uitmaakte. Apollo speelde veel plays die speciaal voor hem waren bedacht en waardoor hij steeds weer vrij kon komen voor een schot. Donar had vooral in het eerste kwart niet echt een antwoord en moest toezien dat Roye er, samen met Van der Horst, verantwoordelijk voor was dat Donar met een achterstand van 4 punten aan het tweede bedrijf moest beginnen. Max van Schaik kreeg van het niet erg gelukkig fluitende arbitrale trio al snel zijn derde persoonlijke fout en kon vandaag een minder grote stempel op de wedstrijd drukken dan hij gewenst zal hebben. Toch ging Donar met een voorsprong de rust in en de speler die daarvoor verantwoordelijk was, was Tjoe de Paula. De Paula speelde zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe team en werd, logisch, door coach Braal nog niet veel ingezet. Toen hij vlak voor rust in het veld kwam waren het zijn 5 gescoorde punten die Donar voor het eerst aan de leiding bracht.

In de tweede helft bleef Donar steeds aan de goede kant van de score, al drong Apollo af en toe nog aan. Verdedigend waren de zaken nu veel beter op orde bij de thuisploeg en zo kon Donar langzaam uitlopen naar de uiteindelijke eindstand van 91-79. Grote man bij Donar was vandaag Jason Dourisseau die, zoals gebruikelijk, zijn verdedigende taken prima uitvoerde en daarnaast met 16 punten topscorer van de wedstrijd werd. 'JD' plukte daarnaast nog 6 rebounds van de borden, gaf 3 assists en liet weer zien van grote waarde te zijn voor zijn team. Lance Jeter, de uitblinker van de laatste weken, speelde een wat minder opvallende rol, mede door goed verdedigend werk van Apollo. Toch speelde de pointguard met 13 punten en 6 assists weer een degelijke wedstrijd. Met 6 spelers in de dubbele cijfers was ook deze overwinning weer het gevolg van goed teamspel. Donar blijft in de flow en deelt inmiddels de tweede plaats in de competitie met Landstede Zwolle, op slechts twee punten achterstand van koploper Leiden, die op 10 maart a.s. naar Groningen komen. Maar eerst mag Donar het nog een keer tegen Amsterdam opnemen, want op 5 maart a.s. ontmoeten beide teams elkaar weer. Van thuisvoordeel zal voor Donar geen sprake zijn, deze wedstrijd wordt gespeeld in Amsterdam. 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS