Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 28 24 36 20
Uit 17 11 8 14
1
0
8
-
5
0
thuis uit
108 punten 50
11 fouten 18
15 steals 5
48 rebounds 27

Donar maakte er vanavond voor 3100 toeschouwers in de Martiniplaza een show van en was veel te sterk voor BS Weert dat met een smadelijke nederlaag van 108-50 terug naar het zuiden werd gestuurd.

De Weertenaren kunnen toch nog zeggen voorgestaan te hebben in de wedstrijd. Na 0-2 en 3-4 was het echter gedaan met een, wellicht kleine, hoop op een stunt. Donar gaf gas en ging er vandoor om nooit meer om te kijken. Coach Pascal Meurs gaf achteraf tijdens de persconferentie aan dat er niet één, maar vele niveaus verschil waren tussen zijn ploeg en Donar. En zo was het ook. Weert was slechts figurant in een wedstrijd die nooit een wedstrijd was, maar meer een basketbalshow vol met prachtige dunks, schitterende assists en alley-oops. Bij rust was Donar al dermate ver uitgelopen dat coach Braal het zich in de tweede helft kon veroorloven om veelvuldig gebruik te maken van zijn bankspelers. Veelzeggend voor deze wedstrijd is, dat maar liefst 6 spelers in de dubbele cijfers kwamen. Donar lijkt meer en meer in play-off vorm te komen en met deze achtste zege op rij is het bezig aan een indrukwekkende winning streak.

Na afloop van de wedstrijd gingen de discussies vooral over welke actie nu de mooiste was. Was het die fantastische alley-oop van Lance Jeter op Ross Bekkering die eventjes later nog eens dunnetjes werd overgedaan? Of de flitsende drives van Will Sullivan? Of toch die allerlaatste score van de wedstrijd toen Chase Fieler met een denderdunk de eindstand op 108-50 noteerde? Keuze te over, maar ook deze overwinning was een echte teamoverwinning met een scherp Donar dat fel en fanatiek verdedigde, uitstekend reboundend werk verzette en zowel onder de borden als van afstand (47,8% driepunters) zeer effectief was. Lance Jeter liet zich uiteindelijk, onder meer door enkele zeer fraaie driepunters, tot topscorer van de wedstrijd kronen, terwijl ook Chase Fieler, die weer liet zien in goede vorm te steken, met een double-double (18 punten, 12 rebounds) weer nadrukkelijk aanwezig was. Daarnaast liet Chase nog 7 assists noteren en was hij daardoor dichtbij een triple double, een prestatie die we op de Nederlandse velden zelden tegenkomen. 

Een wedstrijd die geen wedstrijd was, maar de 3100 toeschouwers zullen er geen traan om hebben gelaten en hebben kunnen genieten van enkele staaltjes zeer fraai basketbal. Aanstaande woensdag kan de show verder gaan, dan speelt Donar de (inhaal)thuiswedstrijd tegen Amsterdam. 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS