Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 12 13 13 12
Uit 13 24 16 19
5
0
-
7
2
thuis uit
50 punten 72
19 fouten 20
6 steals 10
37 rebounds 50

Donar heeft vandaag in Den Bosch goede zaken gedaan. De thuisploeg werd op een grote nederlaag van 53-72 getrakteerd.

Zonder zelf erg goed te spelen was Donar vandaag toch duidelijk de sterkere ploeg. Den Bosch maakt al een tijdje een mindere periode door en ook dit keer speelde het team van coach Sam Jones niet goed. Daar waar Donar kon rekenen op degelijk spel van de gebruikelijke sterkhouders Bekkering, Dourisseau en Jeter, waren bij de thuisploeg domweg te veel spelers niet genoeg in vorm om het de Groningers erg lastig te maken. De ruime overwinning van 19 punten was uiteindelijk dan ook meer dan terecht.

Den Bosch wist in het eerste kwart nog aan te klampen tot 12-13 maar daarna begon het wat beter te draaien bij Donar. Door een driepunter en een veldscore van Drazen Bubnic liep Donar weg naar 12-20. Den Bosch kwam nog eenmaal terug tot 19-20 maar daarna liep Donar weer eenvoudig uit en kon het via goede scores van Jason Dourisseau en een driepunter van Chase Fieler de aan de welverdiende rust beginnen.

De tweede helft was eigenlijk vergelijkbaar met de eerste twee kwarten. Na runs van Donar kwam Den Bosch af en toe iets terug maar nooit voldoende om echt aanspraak op de overwinning te kunnen maken. Ieder keer wanneer de Bosschenaren een beetje in de buurt kwamen was er wel weer een afstandsschot van Donar (Jeter, Dourisseau, Fieler) die het gevaar onschadelijk maakte. Ook onder de borden was Donar de sterkere ploeg en had het een duidelijk rebound overwicht. Ross Bekkering noteerde een mooie double-double met 11 punten en 14 rebounds en Chase Fieler was daar dichtbij met 9 punten en 11 rebounds. Lance Jeter (18 punten, 7 assists) leidde zijn ploeg soeverein naar de overwinning, waardoor Donar zicht blijft houden op de top 2 teams (Leiden en Zwolle) met slechts één meer verloren wedstrijd. Den Bosch dreigt door deze nederlaag de aansluiting met de top te verliezen en zal zich duidelijk moeten verbeteren om nog aanspraak te kunnen maken op een goede eindpositie in de ranglijst. 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS