Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 26 12 22 23
Uit 25 15 24 18
8
3
-
8
2
thuis uit
83 punten 82
19 fouten 19
7 steals 10
36 rebounds 34

Donar heeft vanavond goede zaken gedaan door koploper Landstede Zwolle te verslaan met 83-82.

 

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die overwinning er kort voor het einde niet echt in zat. Met nog 6 minuten te spelen keek Donar tegen een achterstand van 15 punten aan. Zwolle speelde een uitstekende wedstrijd en het leek er sterk op dat de koploper ook deze wedstrijd in haar voordeel ging beslissen. Maar dan bleek weer hoe mooi de sport basketbal kan zijn. 15 punten in 6 minuten; het lijkt veel maar Donar kroop punt voor punt dichterbij. Onder leiding van pointguard Lance Jeter, die tot dan toe erg goed uit de wedstrijd werd gehaald door Zwolle, en een ijzersterk spelende Jason Dourisseau kroop Donar dichterbij om in de laatste minuut de beslissende voorsprong te nemen. Met nog 10 seconden op de klok en een stand van 83-82 had Zwolle balbezit maar de spelers van Donar verdedigden de voorsprong als leeuwen en gaven deze niet meer uit handen. Een nipte overwinning maar deze smaakte bijzonder zoet… Zwolle leek goed voorbereid naar Groningen te zijn gekomen. Het team van coach Herman van den Belt, nu al getipt als coach van het jaar, speelde een strakke verdediging en had ook aanvallend steeds weer goede opties. Oud-Donarspeler Jessey Voorn liet zich vooral in de eerste helft zien en schoot de ene na de andere driepunter binnen. Na de pauze werd de verdediging van Voorn vooral toevertrouwd aan Jason Dourisseau en die wist met die taak wel raad. Pubkliekslieveling 'JD' speelde sowieso een erg goede wedstrijd en werd met 18 punten de topscorer van zijn team. Powerforward Chase Fieler liet met 12 punten en 10 rebounds een mooie double-double noteren. Ook Ross Bekkering deed wat we van hem gewend zijn en speelde een degelijke wedstrijd alhoewel zijn vrije worpen (4/10) hem vandaag flink in de steek lieten. Na afloop van de wedstrijd prees coach Braal het Groninger publiek dat op de juiste momenten het team luidkeels steunde. "Groningen blijft voor iedere team een lastig te nemen horde, zeker als het publiek zo achter ons staat", aldus Braal. – See more at: http://www.donar.nl/wedstrijden-agenda/2016-02-06-donar-landstede-basketbal#sthash.ghFuNLH3.dpuf

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS