Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 27 22 16 22
Uit 12 16 20 18
8
7
-
6
6
thuis uit
87 punten 66
19 fouten 18
12 steals 6
47 rebounds 45

Donar haalde een prima overwinning tegen Rotterdam. In de Martiniplaza werd het 87-66 voor de thuisploeg.

Het was natuurlijk de avond van de teruggekeerde Lance Jeter. De MVP van het afgelopen seizoen speelde zijn eerste wedstrijd voor Donar en liet direct zijn visitekaartje zien. Met 18 punten en 8 rebounds had Jeter een groot aandeel in de overwinning van Donar. Toch zou het te ver gaan op de winst uitsluitend op zijn conto te zetten want het hele team speelde, vooral voor de rust, een uitstekende wedstrijd. 

In de eerste twee kwarten waren het vooral Ross Bekkering (double double met 16 punten en 11 rebounds) en Jason Dourisseau die van zich lieten spreken. Vooral 'JD' speelde een puike wedstrijd. Zijn eerste actie was er direct eentje die er mocht zijn. Met een prachtige assist bediende hij Ross Bekkering die hoog door de lucht kwam aanvliegen om met een alley-oop de eerste score van Donar te laten noteren. De eerder genoemde Lance Jeter liet zien dat hij de ontbrekende schakel in het team kan zijn. Jeter was betrokken bij bijna iedere aanval en leidde zijn team soeverein naar een ruime voorsprong bij rust: 49-27.

De de rust volgde een wat minder kwart voor de thuisploeg. Wellicht door de ruime voorsprong ging Donar wat minder geconcentreerd spelen en dat gaf Rotterdam de kans zich wat meer in de wedstrijd te spelen en het kwart met 16-20 zelfs te winnen. In het laatste kwart was het vooral Jeter die zich nadrukkelijk meer met de scores ging bemoeien. Ook 'Buba' Bubnic en de altijd zeer degelijk spelende Will Sullivan lieten zich in positieve zin zien waardoor de uiteindelijk zeer verdiende overwinning vooral een mooie teamprestatie was. 

Na afloop van de wedstrijd waren er vele van de ruim 3500 toeschouwers die een kijkje kwamen nemen in het Donarmuseum dat ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan van Donar was ingericht. In het museum werd druk nagepraat over het rijke verleden van de club maar toch ook over de mooie wedstrijd die hun Donar vanavond had gespeeld. Al met al was het een heerlijk verjaardagsfeest!

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS