Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 12 13 24 14
Uit 19 14 17 21
6
3
-
7
1
thuis uit
63 punten 71
24 fouten 24
8 steals 11
35 rebounds 37

In de Martiniplaza verloor Donar vanavond een belangrijke competitiewedstrijd. SPM Shoeters was de betere ploeg en versloeg Donar met 63-71

De vraag die de meeste Groninger supporters na afloop stelden: "Hoe kan dit?". Met uitzondering van het derde kwart speelde Donar een slechte wedstrijd. Alhoewel het aan de inzet van het team niet heeft gelegen, lijken veel spelers op dit moment het vertrouwen en de vorm te missen. Een goed voorbeeld hiervan is pointguard Ken Brown, toch een speler met een uitstekende staat van dienst. Dat Brown kwaliteit voldoende heeft, was in de eerste wedstrijden van dit seizoen te zien maar op dit moment lijkt hij het vertrouwen volledig kwijt te zijn. Overigens was de nederlaag niet uitsluitend aan Brown te wijten, het team had een collectieve offday. Ook coach Braal wist na afloop van de wedstrijd niet zo snel de vinger op de zere plek te leggen. De schoten wilden eenvoudig niet vallen vandaag. Den Bosch beschikt met spelers als Arvin Slagter (ex-Donar) over voldoende basketbal intelligentie om gebruik te maken van het povere spel van de thuisploeg en maakte hier dankbaar gebruik van. 

Toch was er in het derde kwart nog even de hoop dat Donar de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Er werd fel en hard op de bal verdedigd en de Bosschenaren kregen nauwelijks meer open schoten. Na een 13-2 run halverwege het derde kwart kwam Donar zelfs even vijf punten voor te staan maar Den Bosch profiteerde goed van enkele turnovers en ging erop en erover. In het laatste kwart leek het geloof in de winst weg te zijn bij de Groningers. De uiteindelijke nederlaag van 63-71 was dan ook niet meer dan terecht. 

Aan coach Braal nu de moeilijke taak om het lek boven te krijgen en zijn team te laten spelen naar de kwaliteiten die er wel degelijk zijn. Volgende week donderdag speelt Donar weer een thuiswedstrijd, dan ontvangen we Aris Leeuwarden. Er zal dan uit een ander vaatje getapt moeten worden want in deze vorm is iedere tegenstander gevaarlijk. 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS