Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 17 20 21 24
Uit 15 20 30 12
8
2
-
7
7
thuis uit
82 punten 77
17 fouten 24
5 steals 2
35 rebounds 40

Een slecht vierde kwart deed Donar in Zwolle de das om. Na een 58-65 voorsprong werd de wedstrijd uiteindelijk verloren met 82-77

Zwolle is momenteel de lijstaanvoerder van de DBL en dat dit niet geheel toevallig is bleek uit de wedstrijd van vandaag. Het team van coach Herman van den Belt is gewoon een goede ploeg en het speelt snel en aanvallend basketbal met spelers die zonder uitzondering goed kunnen schieten. Toch was Zwolle vandaag te verslaan wanneer de Groningers het niet hadden laten lopen in het laatste kwart. 

Tot de rust ging het redelijk gelijk op maar daarna speelde Donar een uitstekend derde kwart waarin het maar liefst 30 punten liet noteren. Yannick Franke, tot dan redelijk onzichtbaar, opende het kwart met 8 achtereenvolgende punten. Ook Sean Cunningham liet scorend van zich spreken, maar zelfs een 14-0 run was uiteindelijk niet voldoende om de Zwollenaren op de knieën te krijgen. Met nog drie minuten op de klok een een stand van 73-71 leek alles nog mogelijk, maar in de laatste minuten bleef Zwolle rustig spelen terwijl Donar door een technische fout van Franke en enkele slordige  turnovers de winst uiteindelijk terecht aan de thuisploeg moest laten. 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS