Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 14 14 29 11
Uit 18 14 14 29
6
8
-
7
5
thuis uit
68 punten 75
20 fouten 22
13 steals 17
38 rebounds 40

Het zag er lange tijd niet naar uit, maar uiteindelijk wist Donar toch de punten binnen te halen in Rotterdam: 68-75

Zonder de geblesseerde (schouder) Jason Dourisseau moest Donar het vanavond opnemen in Rotterdam tegen een team dat kansen rook na de nederlaag die de Groningers leden in Amsterdam. Het werd een wedstrijd van veel runs waarbij dan weer het ene team en dan weer het andere team een ruime voorsprong nam. Rotterdam begon veel scherper dan Donar en stond na enkele minuten al op een voorsprong van 10-2. Dat was het sein voor Donar om wakker te worden en na een 0-13 run stond het opeens 10- 15 en leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Het eerste kwart werd afgesloten met een stand van 14-18. Donar kreeg echter geen mogelijkheid om de voorsprong verder uit te bouwen. Topscorer Yannick Franke werd goed verdedigd door zijn oude ploeggenoten en kreeg geen kansen om open schoten te nemen. Donar speelde verder slordig, liep weer uit naar een voorsprong van 18-29 maar liet Rotterdam daarna weer een run van 10-0 plaatsen waardoor de thuisploeg bij rust tegen een overbrugbare achterstand van 4 punten aankeek (28-32).

In de tweede helft plaatste Rotterdam een run van 19-3 en zo stond de thuisploeg met nog maar één kwart te spelen voor met 11 punten en leek Donar opnieuw een nederlaag te moeten accepteren. In het vierde kwart werd er echter uit een ander vaatje getapt. Domme turnovers van Rotterdam waren het sein voor Donar om de laatste run te plaatsen en zo werd het van 57-49 plotseling 58-63 met nog 3 minuten op de klok. Rotterdam wist dat de wedstrijd was gespeeld, drong nog even aan maar moest toezien dat de punten toch naar Groningen gingen. 

Bij Donar speelde Garrick Sherman zijn beste wedstrijd tot nu toe. Sherman werd topscorer met 14 punten en plukte daarnaast nog 6 rebounds van de borden. Ook Will Sullivan was met 13 punten (3 driepunters) goed op dreef. Pointguard Ken Brown had een lastige avond maar liet desondanks toch weer 9 punten en 6 assists noteren. 

Na een periode met veel wedstrijden heeft Donar nu even rust tot 1 december a.s. Dan komt het Belgische Mons op bezoek in de Martiniplaza voor een wedstrijd in de FIBA Europe Cup. 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS