Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 12 21 26 22
Uit 11 11 11 12
8
1
-
4
5
thuis uit
81 punten 45
18 fouten 14
8 steals 6
36 rebounds 38

Evenals in de wedstrijd in Groningen was Asvel Lyon ook in eigen huis oppermachtig tegen Donar. In Lyon werd het 81-45 voor de thuisploeg.

Donar mocht alleen het eerste kwart de hoop houden dat het in de buurt van deze topploeg zou kunnen blijven. Daarna gaven de Fransen gas en werd vooral het driepuntskanon in stelling gebracht. Maar liefst 15 keer werd van afstand raak geschoten tegen een percentage van 57,7%. Donar had geen antwoord op de soepele plays van de thuisploeg die keer op keer weer een schutter in stelling konden brengen. Daarnaast was de Franse defensie dik in orde waardoor de schutters van Donar nauwelijks goede looks kregen en het moesten hebben van geforceerde schoten. Een driepuntspercentage van 11,8% (2 rake pogingen van Brown) zegt wat dat betreft voldoende. Reboundend waren de Groningers zelfs nog sterker dan Lyon (Fieler 11 rebounds, Dourisseau 7) maar in combinatie met het slechte schotpercentage was het aantal turnovers (21) veel te groot om Lyon nog te kunnen bedreigen.

Op 1 december a.s. speelt Donar de laatste wedstrijd in de groepsfase van de FIBA Europe Cup. In de Martiniplaza ontvangen we dan het Belgische Mons. Bij winst heeft Donar nog een -theoretisch zeer kleine- kans om zich als een van de beste nummers drie te plaatsen voor de volgende ronde. 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS