Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 19 11 21 30
Uit 11 9 22 24
8
1
-
6
6
thuis uit
81 punten 66
16 fouten 20
10 steals 9
35 rebounds 40

Donar heeft de uitwedstrijd tegen Apollo Amsterdam verloren. In de Apollohal werd het een duidelijke overwinning voor de thuisploeg: 81-66

Of het aan de drukke agenda met veel Europese wedstrijden ligt is niet te zeggen, maar feit is dat Donar er in de hoofdstad niet aan te pas kwam en met een forse nederlaag naar huis werd gestuurd.

Donar had de nederlaag geheel aan zichzelf te wijten. De Groningers begonnen veel te slap aan de wedstrijd en keken na 5 minuten al tegen een achterstand van 19-6 aan. Die achterstand zou in de rest van de wedstrijd nooit meer ingelopen worden. Het enige lichtpuntje van de wedstrijd voltrok zich ook in het eerste kwart, want forward Chase Fieler mocht na lang geblesseerd geweest te zijn voor het eerst weer zijn opwachting maken. Misschien wel tekenend voor de wedstrijd was, dat juist Fieler als één van de weinigen op een goede wedstrijd kon terugkijken. Samen met Jason Dourisseau was hij de enige Groninger speler die een voldoende scoorde. Fieler werd met 16 punten zelfs de topscorer van Donar. Voor de rest was het niet best wat Donar liet zien. Met uitzondering van enkele momenten was de verdediging veel te slap en kon Amsterdam eenvoudig blijven scoren. Ook het grote aantal turnovers (22), een probleem waar het team het hele seizoen al mee worstelt, moet coach Braal zorgen baren. 

Na een ruststand van 30-20 drong Donar in het derde kwart door drietjes van Fieler en Brown nog even aan maar Amsterdam bleef scherp verdedigen en verzaakte niet met verzorgde aanvallen waardoor de voorsprong voor de thuisploeg nooit echt in gevaar kwam. Ook topscorer Yannick Franke kwam in Amsterdam nooit aan zijn gebruikelijke niveau en liet zelfs geen enkele driepunter, normaal gesproken toch zijn kwaliteit, noteren. 

De terugreis naar Groningen zal langer aanvoelen dan de reis vanuit het Belgische Mons afgelopen week. Coach Braal zal aan de bak moeten om zijn team weer scherp te krijgen, over enkele dagen wacht alweer de volgende tegenstander. Aanstaande dinsdag wacht in het Franse Lyon de plaatselijke favoriet voor een ontmoeting in de FIBA Europe Cup.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS