Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 11 16 28 22
Uit 17 13 18 18
7
7
-
6
6
thuis uit
77 punten 66
15 fouten 19
12 steals 8
38 rebounds 33

Na een matige eerste helft speelde Donar zich na de rust op karakter terug in de wedstrijd en won uiteindelijk verdiend: 77-66

Bijna 3000 toeschouwers waren deze zondagmiddag afgekomen op de wedstrijd Donar – Leiden, een wedstrijd die, net als het tegelijk gespeelde Feijenoord – Ajax, inmiddels wel het stempel 'klassieker' mag dragen. Leiden, met de 'Groninger' Thomas Koenis in de gelederen, bevindt zich in een zelfde situatie als Donar. Het wisselt goede wedstrijden af met wedstrijden van duidelijk minder niveau en heeft naast de Nederlandse competitie ook verplichtingen in de Fiba Europe Cup. Donar zit in hetzelfde schuitje en heeft ook moeite om ieder wedstrijd een constant niveau te halen. Voor de liefhebbers dus voldoende ingrediënten voor een interessante ontmoeting.

Tijdens het voorstellen van de spelers werd Thomas Koenis door het Groninger publiek op een warm applaus getrakteerd, iets dat de center zichtbaar wist te waarderen. Vanaf het eerste fluitsignaal ging hij echter, zoals het hoort, vol de strijd aan met het team waarin hij zoveel jaren heeft gespeeld. De eerste helft was het aan beide kanten niet erg best. Er werd hard verdedigd en dat resulteerde  in vele turnovers. Pointguard Ken Brown, normaal gesproken de aanvalsleider van Donar, liep al snel tegen twee persoonlijke fouten aan en toen hij even later op knullige wijze zijn derde fout incasseerde kon hij gaan zitten om pas in het derde kwart weer terug te keren. Donar kon zich niet goed over dit verlies heenzetten en het was dankzij enkele driepunters van, wie anders, Yannick Franke, dat de achterstand bij rust slechts drie punten was.

Na de rust was het Leiden dat slap begon maar vooral Donar dat furieus uit de startblokken schoot. Binnen no-time werd de achterstand omgebouwd naar een voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. De teruggekeerde Brown bracht duidelijk meer snelheid in zijn team en zorgde voor enkele mooie scores en door zijn penetraties naar de basket was Leiden steeds genoodzaakt om aan de noodrem te trekken, wat de Leidse ploeg veel persoonlijke fouten opleverde. Ook Will Sullivan speelde in deze fase een belangrijke rol door sterk verdedigend spel te combineren met enkele mooie driepunters. Van publiekslieveling Jason Dourisseau is al lang bekend dat hij nooit verzaakt en het was dan ook mede dankzij zijn energie en tomeloze inzet dat Donar uiteindelijk een verdiende overwinning behaalde. 

Na afloop van de wedstrijd was coach Braal vooral tevreden met de manier waarop zijn spelers zich hadden teruggevochten in de wedstrijd. Over twee dagen kan zijn team al weer aan de bak, dan wacht in het Belgische Mons (Bergen) de plaatselijke basketbaltrots Belfius, een topteam waartegen Donar het zeker lastig tegen zal krijgen. De club zal in Belgie worden gesteund door vele Groninger fans. De supportersvereniging SV Donar organiseert een busreis waarvoor nog enkele kaarten beschikbaar zijn. Wilt u nog mee, klik dan hier

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS