Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 16 16 22 21
Uit 17 12 19 24
7
5
-
7
2
thuis uit
75 punten 72
18 fouten 21
6 steals 6
34 rebounds 35

De uitwedstrijd tegen het Hongaarse Egis Körmend duurde net een paar minuten te kort. De inhaalrace van Donar werd gestopt door het laatste fluitsignaal: 75-72. 

Nadat Donar de eerste wedstrijd tegen Körmend had gewonnen met 78-71 leek dit een tegenstander die ook in Hongarije te verslaan zou moeten zijn. Donar was er dicht bij, maar de eindsprint was uiteindelijk net niet voldoende.

Het was een wedstrijd van 'als' . Als de normaal gesproken 'zekere' schutters Franke en Sullivan hun gewone schotpercentage hadden gehaald was de overwinning absoluut binnen handbereik geweest. Helaas mocht het niet zo zijn. Sullivan kon het netje niet vinden (0/4 driepunters) en Franke deed het met 1/5 niet erg veel beter. Daar lag vooral het verschil, want Donar speelde verder een zeer behoorlijke wedstrijd. Onder aanvoering van een uitstekend spelende Jason Dourisseau (21 pt) die vooral qua bezieling zijn team op sleeptouw nam en een prima spelende Ken Brown (18 pt, 7 reb., 8 ass.) bleef Donar continue in de buurt van de thuisploeg. Daar waar het vizier van de Groninger schutters niet op scherp stond wist Körmend op de bepalende momenten wél doel te treffen. Vooral de Amerikaanse pointguard Perry was deze wedstrijd zeer nadrukkelijk aanwezig. In de statistieken deden beide teams verder nauwelijks voor elkaar onder, het verschil zat hem vooral in het percentage driepunters. Met nog 5 minuten te spelen keek Donar tegen een achterstand van 12 punten aan en dat was het sein om de defense nóg strakker aan te trekken. Dit resulteerde in turnovers van de Hongaren en Donar kwam puntje voor puntje weer dichterbij. Met nog 8 seconden op de klok en een stand van 73-70 gooide een turnover van Yannick Franke echter roet in het eten. Körmend nam het cadeutje graag aan en Katura mistte zijn vrije worpen niet. De allerlaatste score van de wedstrijd was echter voor Donar en dat kon wel eens een belangrijke zijn. Sean Cunningham maakte een lay-up uit een fast break en bracht daarmee de eindstand op 75-72. Door de thuiswinst van 78-71 is het onderlinge voordeel dus voor Donar en dat kan van belang zijn voor de uiteindelijke eindstand in de poule en de, weliswaar nu zéér kleine, kans om door te kunnen gaan als één van de beste derde geplaatsten in de poule. En wie weet, misschien zit er nog meer in het Europese vat want ondanks het verlies heeft Donar zich Europa wederom van zijn goede kant laten zien. 

De Fiba Europe Cup wordt voor Donar volgende week dinsdag vervolgd in Mons (Belgie) waar een zeer sterke tegenstander wacht. 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS