Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 11 13 24 18
Uit 21 20 20 24
6
6
-
8
5
thuis uit
66 punten 85
18 fouten 15
3 steals 5
33 rebounds 39

Donar is er niet in geslaagd ook de tweede wedstrijd in de FIBA Europe Cup te winnen. Tegenstander Asvel Lyon was domweg een maatje te groot: 66-85

Ondanks de vrij ruime nederlaag kan Donar toch terugkijken op een redelijke wedstrijd. De Groningers startten sterk en stonden binnen no time door enkele goed uitgespeelde fast breaks met 6-0 voor. Daarmee werd duidelijk gemaakt aan de topploeg die Lyon is, dat dit Groninger varkentje zich niet zo maar liet wassen. Asvel reageerde zoals je mocht verwachten en stond door enkele goed uitgespeelde aanvallen al snel weer aan de goede kant van de score: 8-9. De Franse club, die met een budget speelt dat vele malen hoger is dan dat van Donar, liet bij vlagen zien hoeveel klasse het in huis heeft. Vooral spelers als guard Trenton Meacham en Darryl Watkins lieten enkele zeer mooie acties zien die ook de Groninger basketballiefhebbers wel konden bekoren. De rust werd bereikt met een stand van 24-41 en de wedstrijd leek gespeeld.

Toch waren de spelers van Donar niet van plan het bijltje er bij neer te gooien. Onder aanvoering van een wederom uitstekend spelende Ross Bekkering (21 punten, 8 rebounds) en de nooit opgevende Jason Dourisseau bleef Donar aanhaken en wist het zelfs de achterstand wat kleiner te maken. Ook center Garrick Sherman deed in dit kwart van zich spreken en speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe in Groninger dienst. Pointguard Ken Brown had een moeilijke avond, al moet gezegd worden dat hij uitstekend werd verdedigd door de Franse guards die van hun coach hadden vernomen dat hij, na zijn prima optreden tegen het Hongaarse Kormend, één van de grootste angels aan de zijde van Donar was. Schutter Yannick Franke begon de wedstrijd moeizaam maar ook hij wist in de tweede helft door te komen met enkele fraaie afstandsschoten. Toch kwam de overwinning voor de bezoekers nooit in gevaar, daarvoor was het kwaliteitsverschil simpelweg te groot. Met een driepuntspercentage van 40% (10/25) en een zeer solide verdediging (maar liefst 8 blocks werden er genoteerd) was Lyon gewoonweg een maatje te groot. Coach Braal sprak achteraf van een zeer leerzame wedstrijd, de opgedane ervaring zal zijn team ongetwijfeld later van pas gaan komen.

De teruggekeerde Sean Cunningham maakte zijn eerste minuten dit seizoen voor Donar en zal zeker van grote toegevoegde waarde voor het team zijn.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS