Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 12 25 18 23
Uit 22 8 19 10
7
8
-
5
9
thuis uit
78 punten 59
24 fouten 24
7 steals 9
29 rebounds 36

Net als in de Supercup finale, heeft Donar ook de eerste ontmoeting in de competitie met ruime cijfers verloren van Den Bosch: 78-59

Na de zeer goede thuiswedstrijd van afgelopen woensdag in de Europe Cup waren de verwachtingen hooggespannen. Een Donar in deze vorm moest toch in staat zijn om ook in Den Bosch een overwinning binnen te slepen. Helaas was de vorm ver te zoeken vandaag en werden de Groningers getrakteerd op een flink pak slaag door een goed spelende thuisploeg.

Toch was een nederlaag, en zeker één met zulke cijfers, niet nodig geweest. Ondanks dat de eerste score van de wedstrijd voor Donar was, nam Den Bosch al snel het heft in handen en keek Donar aan het einde van het eerste kwart tegen een achterstand van 10 punten aan. Vooral inside was Den Bosch met de lange mannen veel sterker en was het gemis van powerforward Chase Fieler aan de kant van Donar goed merkbaar. In het tweede kwart kwamen de Groningers iets beter in het spel en zo werd de rust bereikt met een nog alleszins overbrugbare achterstand van 7 punten. 

Donar kwam aanzienlijk beter uit de kleedkamers dan Den Bosch en wist halverwege het 3e kwart de achterstand zelfs geheel in te lopen. Vooral Ross Bekkering deed goed van zich spreken maar ook de aanvoerder moest toezien dat Den Bosch toch weer langszij en voorbij kwam. In het laatste kwart zakte het spel van Donar helaas als een kaartenhuis in elkaar. Defensief klopte er weinig meer en Den Bosch kon naar hartelust scoren waardoor het sprankje hoop dat de enkele meegereisde Groninger supporters nog hadden snel was uitgeblust. De uiteindelijke eindstand van 78-69 was volkomen terecht. Donar heeft nu twee dagen de tijd om te herstellen van deze oorwassing en kan zich gaan opmaken voor de volgende zware klus: de thuiswedstrijd aanstaande dinsdag tegen het Franse Asvel Lyon.

Behoudens Ross Bekkering en in mindere mate Yannick Franke was er geen speler die de goede vorm van de afgelopen week liet zien. Aan coach Braal nu de taak om zijn team vóór dinsdag weer op scherp te krijgen. 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS