Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 25 20 18 15
Uit 19 14 21 17
7
8
-
7
1
thuis uit
78 punten 71
23 fouten 17
3 steals 5
43 rebounds 28

Donar heeft met de eerste wedstrijd in de FIBA Europe Cup direct voor een daverende verrassing gezorgd door in eigen huis het Hongaarse Egis Körmend te verslaan met 78-71

Na het teleurstellend verlies in de competitie tegen Zwolle waren er weinig Groningers die Donar een goede kans gaven om te winnen van Körmend. Maar Donar revancheerde zich op de best mogelijke manier door de Hongaarse tegenstander met goed basketbal op de knieën te krijgen. De spelers die tegen Zwolle niet hun niveau wisten te halen, zoals Brown en Franke, speelden vandaag een uitstekende wedstrijd. Pointguard Ken Brown werd met 25 punten topscorer van de wedstrijd en liet daarnaast 7 assists en 6 rebounds noteren. Vooral de overtuigende manier waarop Brown vandaag speelde maakte veel indruk. Ook Yannick Franke liet zich van zijn beste kant zien en scoorde 19 punten, 5 rebounds en 5 assists. De speler die vandaag echter de basis legde voor de overwinning was echter Ross Bekkering. De captain van Donar was zijn tegenstanders volledig de baas onder de borden, haalde 19 rebounds naar beneden (5 offensive) en scoorde daarnaast 14 punten. 

Donar startte de wedstrijd fel en gretig en bouwde de voorsprong punt voor punt op. Na het eerste kwart stonden de Groningers met 25-19 aan de leiding en deze voorsprong was bij rust uitgebouwd tot 54-33. Na rust liep Donar zelfs nog verder uit tot een verschil van maar liefst 18 punten maar toen 'Mr Defense' Jason Dourisseau met 4 persoonlijke fouten tijdelijk het veld moest verlaten kwamen de Hongaren vlak voor tijd terug tot een marge van 2 punten. Het was dezelfde Dourisseau die, eenmaal terug op de vloer, de wedstrijd definitief in het slot gooide en samen met zijn teamgenoten het nadrukkelijk aanwezige Groninger publiek kon bedanken voor hun steun. 

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS