Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 23 13 17 13
Uit 20 21 16 18
6
6
-
7
5
thuis uit
66 punten 75
16 fouten 16
10 steals 7
39 rebounds 43

Donar heeft de thuiswedstrijd tegen Zwolle verloren. In de Martiniplaza waren de Zwollenaren te sterk: 66-75

Donar moest deze comepetitiewedstrijd spelen met een kleine selectie. Powerforward Chase Fieler is herstellende van een langdurige blessure en ook zijn logische vervanger, Bas Veenstra, was vanwege een enkelblessure vandaag niet inzetbaar. Toch gaat het te ver om het verlies op deze zondagmiddag toe te schrijven aan deze blessures want ook Zwolle moest het zonder enkele belangrijke spelers stellen.

Een aantal spelers van de thuisploeg waren vandaag domweg niet in goede doen. De spelers die in voorgaande wedstrijden een grote inbreng hadden, zoals Brown en Franke, gaven vandaag niet thuis. Franke werd dan weliswaar samen met Ross Bekkering nog topscorer voor de Groningers maar zijn schotpercentage was gewoon onder de maat terwijl hij ook verdedigend de nodige steken liet vallen. Hetzelfde kan gezegd worden van pointguard Ken Brown die slechts 2 van de 14 schotpogingen raak schoot. Eigenlijk scoorden alleen Ross Bekkering (double-double met 16 punten en 12 rebounds) en Will Sullivan een voldoende. Zwolle zette daar uitstekend teamspel tegenover en won de wedstrijd dan uiteindelijk ook zeer verdiend. 

Aanstaande woensdag speelt Donar de eerste wedstrijd voor de Eurocup. Het team van coach Braal zal dan uit een ander vaatje moeten tappen wil het enige kans op een overwinning maken.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS