Eindstand

Q1 Q2 Q3 Q4
Thuis 22 27 30 15
Uit 25 15 18 20
9
4
-
7
8
thuis uit
94 punten 78
15 fouten 25
14 steals 4
39 rebounds 31

Na drie gespeelde competitiewedstrijden staat Donar nog ongeslagen bovenaan de ranglijst. In de Martiniplaza werd Rotterdam met 94-78 verslagen.

Op de historische avond dat het Nederlands voetbalelftal zich niet slaagde te kwalificeren voor het EK haalden ruim 2300 mensen hun gelijk door niet het voetbal maar het basketbal te bekijken. Ze werden beloond met een duidelijke overwinning voor Donar.

Die duidelijke overwinning zat er overigens niet direct in. Donar startte niet goed aan de wedstrijd en liet vooral verdedigend te veel steken vallen. Vooral ex Donar speler Ties Theeuwkens bleek een plaaggeest en schoot de ene na de andere driepunter binnen. Een 22-25 stand na het eerste kwart was het gevolg. 25 punten scoren in een kwart is prima maar 27 punten tegen krijgen is dat natuurlijk niet. In het tweede kwart kwam Donar terug in de wedstrijd, vooral dankzij een goed scorende Yannick Franke die tegen zijn oude ploeg regelmatig het netje wist te vinden. De rust werd bereikt met een voorsprong van 9 punten maar coach Braal was duidelijk nog niet tevreden met het spel van zijn team.

Na de rust kwam een ander Donar het veld in. Er werd veel beter verdedigd met vooral een hoofdrol voor Jason Dourisseau die zich de longen uit het lijf rende en een uitstekende inzet toonde. Scorend liet Franke het nu over aan pointguard Ken Brown. De kleine spelverdeler was in de eerste helft nauwelijks zichtbaar maar speelde na de rust met veel meer flair en sprokkelde zowel onder de basket als van afstand zijn punten bij elkaar. Ook liet hij weer enkele bijzonder fraaie assists zien (7 totaal) waardoor hij achteraf toch op een goede wedstrijd kan terugzien. Halverwege het derde kwart was er nog een vervelende incident. Forward Chase Fieler kwam verkeerd terecht op zijn enkel en moest, ondersteund door zijn teamgenoten, het veld verlaten om niet meer terug te keren. Morgenochtend zal bekeken worden hoe ernstig de kwetsuur is. Met een zware reeks wedstrijden in het vooruitzicht kan een speler met zijn kwaliteiten moeilijk gemist worden. Het laatste kwart werd aangevangen met een voorsprong van 21 punten. Rotterdam mocht nog wat terugkomen maar de wedstrijd was gespeeld en twee punten kunnen bijgeschreven worden aan het totaal. 

Aanstaande zondag speelt Donar de volgende thuiswedstrijd, dan ontvangt het Zwolle voor de competitie. Aanvang van deze wedstrijd is 15:30u.

 

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS