Nieuws

Zwaar bevochten overwinning Donar U18

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Het is Donar U18 de laatste jaren niet gelukt om van tegenstander Triple Threat te winnen en vooraf was dan ook al duidelijk dat dit een zware wedstrijd zou worden. Zonder coach Lothar Luinge (herstellende van operatie), maar met assistent-coach John Kanon ging het team met een goed gameplan de wedstrijd in. En U18 begon furieus aan de wedstrijd, het team uit Haarlem stond in no time met 16-9 achter. Met name Kylian Datema en Mark Roorda lieten zich meteen gelden. Dit was uiteraard de gewenste start. Het eerste kwart werd Triple Threat volledig onder de voet gelopen, 35-18. Ook in het begin van het tweede kwart hadden de Haarlemmers nog geen vat op het spel, Donar liep uit naar 48-18 ! Er leek geen vuiltje aan de lucht. Echter het team uit Haarlem liet zich niet uit het veld slaan en bleef knokken voor een beter resultaat en ging vanaf dat moment veel agressiever spelen en de Donarspelers meer onder druk zetten. Dit had succes en zorgde er voor dat de ruststand “slechts” 50-31 was.

Maar wat zich na de pauze afspeelde was bijna met geen pen te beschrijven. Donar werd slordig en raakte de weg volledig kwijt. De Haarlemmers liepen in en kregen steeds meer geloof in de wedstrijd. Na het derde kwart was er nog maar een voorsprong van zeven punten, 64-57. Het waren er dertig geweest. Het laatste kwart kwam Triple Threat zelfs op voorsprong, 72-73 en dit leek het moment dat Donar geknakt moest zijn. Er was nog 4.30 min. te spelen. Maar dit keer was het Donar dat veerkracht toonde nadat coach John Kanon een bewuste time out had genomen. “Ik heb de jongens op dat moment verteld dat dit zo’n moment is waar ze van moeten leren, nu moesten ze laten zien hoe ze hier mee om konden gaan”, aldus John. En de spelers pakten het goed op en het waren vooral Gijs Deekens, Gimon Arkema en Julian Dekker die op dat moment het hoofd kiel hielden. En bij 85-78 leek het beslist met nog minder dan dertig seconden te gaan. Echter twee keer slordig balverlies bij de eigen achterlijn gevolgd door twee geweldige driepunters van Triple Threat en de stand was opeens weer 85-84 met nog 19 seconden te spelen. Uiteindelijk waren het Gimon en Julian die de wedstrijd op slot gooiden voor Donar, waarmee een zeer zwaar bevochten overwinning werd behaald op een hele goede tegenstander. Eindstand 89-84. Het publiek had een zeer enerverende wedstrijd gezien. Topscorers: Gijs Deekens (18 punten), Mark Roorda (16 punten) en Gimon Arkema (15 punten).

Na afloop was er een hele tevreden coach Kanon: “Ik was er in de rust nog niet gerust op, ik ken Triple Threat daarvoor veel te goed, ze waren wel degelijk op volle oorlogssterkte. Zo zie je maar weer dat basketbal een spelletje van “runs” is, we hebben karakter getoond op het juiste moment en ik heb de jongens verteld dat ik vandaag trots op ze ben”.

Volgende week:      zondag 29 september, 15.00 uur          New Heroes Den Bosch U18 – Donar U18