Nieuws 5 juli 2017

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de fundamenten van het nieuwe seizoen. Als bestuur zijn we druk bezig om alle noodzakelijke randvoorwaarden te scheppen voor hopelijk weer een prachtig jaartje Donar. En natuurlijk zijn onze medewerkers en niet te vergeten een deel van onze vrijwilligers ook nog bijna dagelijks bezig om alles tip top in orde te krijgen zodat we weer een vliegende start kunnen maken. En dat is nodig, want we moeten gelijk (Europees) aan de bak!

Het seizoen werd gezellig afgerond met een BBQ voor alle medewerkers en vrijwilligers op 6 juni bij de Peizer Hopbel en een leuke borrel voor de BBC op 28 juni bij Grand Café Time Out. Gastheren bedankt, het waren top-avonden! De opkomst was  beide avonden geweldig en het bestuur wil hierbij nogmaals haar dank en waardering uitspreken voor het vele werk dat afgelopen seizoen weer door iedereen is verzet. Onze slogan #together was het hele seizoen zicht- hoor- en voelbaar en dat is waar wij het als bestuur voor doen. Bedankt!

En waar zijn we nu druk mee? Een kleine greep: het bestellen van nieuwe kleding, huizen van de spelers opknappen, het competitieschema opstellen, nieuwe leaseauto’s regelen, nieuwe stagiaires inwerken op het managementbureau, het vaststellen van de begroting 2017/2018 etc, etc. Een begroting die een stuk ruimer is dan vorig jaar dankzij een absoluut record in het aantal verkochte seizoenkaarten en de groei in sponsoren en BBC-leden. (Klik hier voor de begroting 2017/2018)

Deze zomer wordt de speelvloer van MartiniPlaza grondig gerenoveerd zodat we daar ook de komende jaren weer topbasketbal op kunnen spelen. Dat biedt kansen voor partijen die graag hun naam op of langs het speelveld vermeld willen zien staan. Komt u maar!

Op 28 augustus starten we het seizoen met de eerste training in MartiniPlaza. Op 19 september staat al de eerste wedstrijd in de voorrondes van de Basketball Champions League op het programma. Met pijn in het hart hebben we de traditionele Open Dag moeten schrappen omdat we in die periode mogelijk een wedstrijd spelen in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. We zijn aan het bekijken of we een beperkt alternatief kunnen organiseren, bijvoorbeeld bij de eerste training.

De speeldata van de Europese kwalificatiewedstrijden zorgen er ook voor dat de wedstrijd om de SuperCup tegen Landstede Zwolle op een donderdag (5 oktober) wordt gespeeld. In MartiniPlaza natuurlijk, want wij zijn zowel Bekerwinnaar als Landskampioen. Zet die datum alvast in uw agenda! 

Het team is bijna compleet en met het aantrekken van nog twee spelers op de 3/4 en 4 positie verwachten we een team te kunnen presenteren dat de nationale en Europese ambities waar kan maken. Erik Braal, Martin de Vries en Hans Besselink zullen binnenkort afreizen naar een groot summercamp in Las Vegas om daar spelers te bekijken en te spreken. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op Twitter, Facebook of Instagram.

De aanstelling van Pete Miller als coach van ons DTL-team (en als Hoofd Coach van de Basketball Academy RTC Noord) is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de club. Een stap die naar onze overtuiging  de komende jaren zijn vruchten af zal werpen. Ook gaan we nauwer samenwerken met Aris Leeuwarden. Jonge spelers met Groninger roots kunnen op die manier meer speeltijd krijgen om zo door te groeien naar het gewenste niveau. Want de jeugd heeft de toekomst!

Gelukkig lijken de bestuurlijke perikelen binnen de DBL opgelost te zijn en groeit de DBL weer door de terugkeer van de Den Helder Suns. Ook op andere plaatsen in Nederland  wordt hard gewerkt aan het mogelijk maken van basketbal op eredivisie-niveau. Als Donar steunen wij die initiatieven natuurlijk van ganser harte! Want een brede en sterke competitie verhoogt de aantrekkingskracht van onze avondjes Donar in MartiniPlaza. U blij, wij blij. Een echte win-win situatie. Toch?

Ik sluit af met een persoonlijke noot. Pete Miller was mijn jeugdidool. Het is voor mij dus heel bijzonder dat ik nu met hem mag samenwerken en het is één van de redenen om optimaal gemotiveerd het nieuwe seizoen in te gaan. We gaan er #together weer een gedenkwaardig jaar van maken!

Tot na de zomervakanties, tot Donar!

Jannes Stokroos
Voorzitter Donar

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS