Nieuws 4 december 2017

Nu Donar niet meer eerste kan worden in Groep A van de FIBA Europe Cup rijst de vraag wat de scenario's zijn, mocht het Donar lukken Antwerpen te verslaan.
Het speelschema leert ons dat Donar in dat geval als tweede van groep A moet aantreden tegen de nummer één van Groep D, de nummer een van Groep E en de nummer twee van Groep G.

Groep D kent twee koplopers, die op 6 december tegen elkaar aantreden (18:00 uur). Dat zijn Keravnos uit Cyprus en het ons welbekende Körmend uit Hongarije. De eerste ontmoeting was met één punt verschil voor Körmend, dus het is aan Keravnos om te winnen met 2 of meer. Dit wordt een hele spannende ontmoeting in Nicosia – wij zetten ons geld op de thuisploeg.
Keravnos bestaat vooral uit import spelers, waarvan de naam Mohamed Abukar misschien nog wel een belletje doet rinkelen. Hij speelde 10 jaar geleden samen met Teddy Gipson bij MyGuide Amsterdam, u weet wel, waar ook Stefan Wessels en Sergio de Randamie speelden. Of zou het toch Körmend worden? Al twee maal speelde Donar tegen de Hongaren, die een zaal hebben die veel weg heeft van een 50-er jaren zwembad, maar dan gevuld met bloedfanatieke  supporters, een aardige burgemeester en prima eten en drinken. En een bijzonder team. Zoals ieder jaar vliegen de Hongaren een stapeltje Amerikanen in, maar dit jaar lijken ze het heel behoorlijk te hebben getroffen. Kijk YouTube er maar eens op na.

Groep E kent dezelfde stand, maar de situatie ligt daar volledig anders, omdat de nummers 1 en 2 niet tegen elkaar spelen. In het uiterste geval hebben nog drie teams kans op de topplek, maar de beste uitgangspositie is voor U-BT Cluj Napoca uit Roemenië. Istanbul BBSK heeft ook goede kansen, terwijl Lukoil Akademik moet hopen op een wonder. Omdat het onderlinge resultaat nu in het voordeel van Cluj is, gokken we op de Roemeense tegenstander. Cluj Napoca kent een zeer brede selectie met voldoende lengte en ervaring om het elk team lastig te maken en speelt echt als team. De koploper in de Roemeense competitie heeft bijvoorbeeld geen enkele speler in de score-top tien. De hal was twee weken geleden nog het toneel voor de interland Roemenië – Nederland. De Roemenen spelen om 19:00 uur tegen Lukoil.
Istanbul BBSK is een van de vele teams uit de stad aan de Bosporus en eentje die zich heel aardig handhaaft in de Turkse competitie. En dat zegt veel. Deze mix van sterke Turken en buitenlanders speelt zoals het een Turkse ploeg betaamt: snel, sterk en gedegen. BBSK treedt al om 16:00 uur aan in en tegen Tblisi.

In Groep G zijn er ook drie teams die een behoorlijke kans maken op de voor ons interessante tweede plaats. Dat zijn Demir Insaat, eveneens uit Istanbul, Belfius Mons-Hainaut – ook al zo’n oude bekende – en Sigal Prishtina uit Kosovo. De Turken maken de beste kans op plaats 1, dus onze opponent lijkt uit België of Kosovo te komen. En omdat de Belgen op papier de makkelijkste klus hebben tegen Khimik (19:30 uur) dat nog niets gewonnen heeft…
Belfius Mons doet het met een gedeelde tweede plaats in België goed en is dus een niet te onderschatten ploeg. Met zes Amerikaanse spelers en international Idris Lasisi is dit team niet heel diep, maar wel sterk. Of zou het een verre reis worden naar Prishtina? Zeven Amerikanen, een Brit en 10 Kosovaren vormen een gezelschap dat in eigen land alles wint. Nu nog internationaal… Sigal en Demir treffen elkaar eveneens om 19:30 uur.

Misschien deugt onze educated guess van geen kant en mogen we straks naar Sofia (Lukoil) en Istanbul (Demir). Ook mooi. Maar eerst moet Giants Antwerp geklopt worden met minimaal 1punt verschil. Er zijn nog kaarten beschikbaar, maar wacht niet te lang! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS