Nieuws 13 november 2021

Gisteravond is tijdens de persconferentie van het kabinet duidelijk geworden dat er extra maatregelen worden genomen om het Coronavirus onder controle te krijgen. Een van de maatregelen waar wij als club mee te maken krijgen is dat we de komende drie weken geen publiek mogen ontvangen bij onze thuiswedstrijden.

Vandaag kwamen alle clubbesturen bijeen voor een BNXT-vergadering en is deze maatregel besproken. In de vergadering kwam naar voren dat het hebben van fans bij thuiswedstrijden van het grootste belang is en dat zonder fans spelen niet wenselijk is. Daarom hebben alle BNXT-clubs afgesproken dat de komende drie weken de thuisspelende club mag beslissen of de wedstrijd gespeeld zal worden of dat er een nieuwe datum zal moeten worden gezocht wanneer er met publiek gespeeld kan worden.

Donar heeft besloten de BXNT-thuiswedstrijden die gepland stonden t/m 3 december uit te stellen naar een nader te bepalen datum. De thuiswedstrijd in de FIBA Europe Cup valt hier dus niet onder en zal gewoon moeten worden afgewerkt. Uiteindelijk heeft de maatregel dus de volgende gevolgen:

  • De thuiswedstrijd van morgen, 14 november, tegen Basketball Academie Limburg gaat niet door.
  • De wedstrijd komende woensdag tegen Kapfenberg Bulls gaat wel door. Omdat dit geen BNXT League wedstrijd, maar een FIBA Europe Cup betreft mogen we deze niet verplaatsen. Deze wedstrijd zal dus zonder publiek worden afgewerkt.
  • We proberen de thuiswedstrijd van vrijdag 3 december tegen Feyenoord Basketbal te verplaatsen. Er is op dit moment nog geen duidelijkheid over een eventuele nieuwe speeldatum.

Zodra er meer informatie is over de komende wedstrijden zullen we dit via mail, onze social media en website communiceren.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS