Vrij eenvoudige zege Donar in Rotterdam

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar bleef vanavond vrij eenvoudig op de been in en tegen Feijenoord Rotterdam. Drie kwarten lang wist het een flinke voorsprong op te bouwen zonder voluit te hoeven gaan. De Rotterdammers konden er niet veel tegenover stellen. Het eerste kwart bleven ze nog aardig bij, voornamelijk doordat Donar in die fase nogal wat open schoten miste. Het tweede kwart ging dat al wat beter waardoor de Groningers met een duidelijke 23-41 voorsprong konden gaan rusten.

Na de pauze werd de al ruime voorsprong nog iets uitgebouwd naar 41-64. Het laatste kwart werd uiteindelijk een rommelig en slordig schouwspel. Donar geloofde het wel en Feijenoord mocht zowaar de score een beetje draaglijk houden. Het meest opvallende in dit kwart was dat 3 spelers voortijdig het veld moesten verlaten. Justin Gordon en Michael Kok aan Rotterdamzijde met elk 5 persoonlijke fouten en Grant Sitton liep vandaag binnen één minuut eerst een technische en daarna een onsportieve fout op en mocht daarom de wedstrijd ook niet uitspelen. Uiteindelijk wist Donar de wedstrijd met 66-82 te winnen.

Topscorer bij Donar deze avond werd Shane Hammink met 14 punten. Ook Dourisseau (12), Cunningham en Pasalic (elk 10) wisten in de dubbele cijfers te komen.

Een uitgebreider verslag van de wedstrijd kunt u hier vinden. De statistieken zijn hier te bekijken.

Zaterdag a.s. mag Donar weer thuis aantreden. Tegenstander in Martiniplaza is dan Den Helder Suns. Aanvang 19.30 uur.