15
19
16

Het lukt Donar niet om als eerste ploeg het BNXT kampioenschap te winnen.

Donar moest een achterstand van 3 punten wegwerken in de warme Vijf Meihal. De meegereisde Groningse supporters zaten met spanning in het lijf op de volgepakte tribunes. De eerste aanvallen van Donar hebben geen resultaat en Leiden komt met 4-0 voor. Thomas Koenis breekt met een drietje de score open voor Donar. Dat is het sein om door te denderen. Donar wint dit kwart met 6-20.

Het tweede kwart gaat zeer gelijk op, waardoor Donar bij rust nog steeds een riante voorsprong heeft. Leiden gaat wel strakker verdedigen, maar omdat het Leidse vizier niet op scherp staat, kan Donar met 19-35 de kleedkamer opzoeken.

Na de pauze gaat het bij Leiden lopen, terwijl bij Donar de schoten niet vallen. Langzaam maar zeker werkt Leiden de achterstand weg. Door een toverbal van Austin Luke in de buzzer is de stand aan het eind van het derde kwart 41-54.

In het vierde kwart voert Leiden de verdedigende druk nog verder op en dwingt het Donar tot moeilijke aanvallen, die vaak ook geen score oplevert. Het wordt even grimmig. Donar blijft knokken, maar Leiden komt er op en erover. Uiteindelijk wint Leiden de wedstrijd met 71-70 en moet Donar zijn meerdere erkennen in ZZ Leiden.