Nieuws

Verslag: Zorg en Zekerheid Leiden vs Donar

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

In de eerste uitwedstrijd in de herstart van het seizoen kreeg Donar een flinke nederlaag te verwerken tegen ZZ Leiden, 98-67. De Leidenaren, die nauwelijks twee weken geleden thuis in de oefenwedstrijd nog hadden verloren, tapten dit keer uit een heel ander vaatje. Hoewel Donar de wedstrijd nog redelijk begon en in het eerste kwart nog een voorsprong van zeven punten had, werd het kwart toch uit handen gegeven. Wellicht was dit al een voorteken. Het tweede kwart ging redelijk gelijk op en het waren voornamelijk DaVonté Lacy, Henry Caruso en Jarred Ogungbemi-Jackson die scores wisten te maken. Toch ging ook het tweede kwart nipt naar het team van Leidencoach Geert Hammink. Het verschil bij rust was slechts drie punten.

Na de pauze ging het echter volledig mis. Meteen werd Donar op negen punten achterstand gezet en dat was een voorsprong die Leiden niet meer uit handen gaf. Donar was niet bij machte de wedstrijd in handen te nemen. De Leidenaren speelden duidelijk met veel meer energie en zetten de Groningers op tien punten achterstand bij het begin van het laatste kwart. In het laatste kwart lukte er vrijwel niets meer aan Donarzijde en zoals het dan zo vaak gaat, schiet de tegenstander wel alles raak en werd Donar naar een pijnlijk grote nederlaag gespeeld.

Een uitgebreider wedstrijdverslag kunt u hier lezen. De wedstrijdstatistieken zijn hier te bekijken.

A.s. woensdag heeft Donar kans op eerherstel. Dan speelt het team van coach Rudez de uitwedstrijd tegen Yoast United. Aanvang 20.00 uur.