Donar in de kwartfinale uitgeschakeld

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar heeft vanavond helaas een enorme kans laten liggen om zich voor de halve finales van de DBL Cup te kwalificeren. In Sportcentrum De Schaapskooi te Bemmel werd een pijnlijke nederlaag geleden tegen Yoast United, het team dat gecoacht wordt door oud-Donarspeler Matthew Otten.

Vooraf was al duidelijk dat het team uit Bemmel niet onderschat mocht worden. Een degelijk spelend team met enkele zeer goede schutters. In de Elite B waren ze duidelijk een maatje te groot voor de andere teams. Donar begon goed aan de wedstrijd. Het eerste kwart speelde het aanvallend zelfs zeer goed. Het team uit Bemmel kon echter bijblijven doordat ze vanaf de driepuntslijn op dreef waren. Donar liet de bal zeer snel rondgaan en scoorde veelal door goed uitgespeelde aanvallen bekroond door fraaie lay-ups.  Ook het tweede kwart werd goed aan de wedstrijd begonnen en dat resulteerde in een voorsprong van negen punten. Yoast bleef de ballen echter ook raak schieten en beperkte halverwege de achterstand tot slechts vier punten, 48-52.

Na de pauze werd Donar overrompeld door Yoast. Uit alle standen werd raak geschoten, de ene na de andere fraaie driepunter. Nadat Andres Ibarguen met een spetterende dunk Donar op acht punten achterstand had gezet zag Pete Miller zich genoodzaakt een time out te nemen. Maar ook daarna bleven de driepunters vallen bij de tegenstander. Het was voornamelijk dankzij Jarred Ogungbemi-Jackson en  Leon Williams dat Donar nog iets terug deed. Het laatste kwart moest een achterstand van twaalf punten worden goed gemaakt. Donar slaagde daarin door fel en agressief te spelen en bij de stand van 79-83 leek het de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Vanaf dat moment werd de wedstrijd weer uit handen gegeven, Donar wist de goede flow niet vast te houden. Bij Yoast begonnen de drietjes weer te vallen (over de gehele wedstrijd maar liefst twintig!). Het was dankzij twee geweldige drietjes van Jarred in de laatste halve minuut dat Donar nog steeds kans op een overwinning mocht hopen. Yoast United liet het echter niet zover komen en wist in de uiterst spannende slotsecondes toch de overwinning over de streep te trekken door de vrije worpen allemaal raak te schieten, eindstand 97-91.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden. De wedstrijdstatistieken zijn hier te bekijken.

Donar rest niets anders dan de wonden te likken en zich te gaan voorbereiden op de play-offs voor het landskampioenschap. Op zaterdag 8 mei wacht dan de lastige uitwedstrijd in Den Helder tegen de Suns. Aanvang 19.30 uur