Donar houdt kansen op finale levend

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

In een emotionele wedstrijd wist Donar vanuit een geslagen positie terug te knokken om te besluiten met een te overzien verlies: 76-71.

Donar had erg veel moeite met de straffe verdediging van de Zwollenaren. De thuisploeg dwong de gasten tot het nemen van driepunters en dat ging de Groningers niet best af (2 op 23 in de eerste helft). Zelf kwam Landstede aanvallend wél tot een acceptabele prestatie en zodoende liep het team van coach vd Belt een stukje weg bij Donar. Na de 35-26 ruststand moest Donar zelfs nog meer klappen incasseren. Er leek geen vechten tegen en halverwege het derde kwart was het verschil zelfs opgelopen tot 21.

Dat was het moment dat er ergens in het sportcentrum blijkbaar een knop omging. Opeens vielen er enkele drietjes en Zwolle begon enige tekenen van nervositeit te vertonen. Dat beeld zette zich in het slotbedrijf voort. Donar snoepte gestaag iets van de achterstand af en leek zelfs even langszij te komen. Doordat enkele Groningse aanvallen de mist in gingen, wisten de Hammers de winst echter over de streep te trekken.

Mooi was het duel niet te noemen, spannend zeker. Donar had een groot reboundoverwicht maar kon dat niet in winst omzetten, onder andere door het belabberde driepuntspercentage. De Hammers hadden de zaakjes in de defensie prima voor elkaar, zeker in aanmerking nemende dat het team lange tijd op slechts negen p’s stond.

Het uitgangspunt voor de return is dus een relatief klein verschil. In een vol MartiniPlaza is dan ook nog alles mogelijk.

Hier vindt u de links voor statistieken en een alternatief verslag.

Donderdag is de allesbeslissende return. Kaarten daarvoor koopt u hier.