Donar slaat na de pauze toe in Zwolle

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar, zonder de nog geblesseerde Juwann James,  deed vandaag goede zaken door in Zwolle een ruime overwinning te behalen. De Zwollenaren waren ook niet compleet gezien de afwezigheid van Mike Schilder, Jhonathan Dunn en Noah Dahlman, een flinke aderlating voor het team uiteraard.

Donar had opnieuw moeite om het eerste kwart meteen goed in de wedstrijd te komen, waardoor coach Ivan Rudez zich genoodzaakt zag, bij een 13-4 achterstand, al gauw een time out te nemen. Daarna kwam het team met vooral een prima spelende Thomas Koenis langzaam terug in de wedstrijd. De onderlinge krachtsverhouding was tot de pauze zeer gering. Donar had vooral moeite met de inside scores van de Landstede Hammers die dan ook met een kleine voorsprong de eerste helft konden afsluiten.

Na de pauze kwam Donar duidelijk met een andere instelling uit de kleedkamer. Er werd met meer agressie gespeeld en het tempo ging omhoog. Donar nam het initiatief in de wedstrijd en liet enkele fraaie scores zien. Zo liet eerst Justin Watts zien een imposante dunk in huis te hebben en was het diezelfde speler die met een sublieme pass Thomas Koenis bereikte, waarna ook Thomas middels een fraaie dunk een score mocht noteren. Het laatste kwart begonnen de drietjes ook iets meer te vallen  en al gauw was de wedstrijd beslist. De accu bij het team van coach Herman van den Belt raakte zichtbaar leeg en Donar speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. De 72-91 eindstand zorgt er in elk geval voor dat Donar het team uit Zwolle op de ranglijst weer gepasseerd is en dat het alleen nog ZZ Leiden en Heroes Den Bosch boven zich moet dulden.

Een uitgebreider verslag kunt u hier lezen, de wedstrijdstatistieken zijn hier te vinden.

Aanstaande zaterdag is de eerstvolgende wedstrijd voor Donar. Koploper ZZ Leizen zal dan in MartiniPlaza haar koppositie willen verdedigen. Aanvang: 19.30 uur