Donar op achterstand in halve finale

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

In een wedstrijd die live werd uitgezonden op de NPO moest Donar haar meerdere erkennen in de thuisploeg, de Heroes uit Den Bosch. Drie kwarten lang was Donar volledig gelijkwaardig aan de Bosschenaren, echter het vierde kwart haperde het goede spel en viel er daarom toch nog een grote nederlaag op het scorebord af te lezen, 97-76.

Het eerste kwart zat er meteen al een hoog tempo in de wedstrijd en beide teams waren goed op schot.  Leon Williams nam het voortouw bij Donar en na een uitstekend eerste kwart was er een kleine voorsprong. Ook het tweede gedeelte van de wedstrijd was er een gelijkopgaande strijd, maar dit keer wisten de Heroes het kwart winnend af te sluiten, waardoor de thuisploeg met een voorsprong van zes punten mochten gaan pauzeren.

Na de pauze leken de Bosschenaren met een niet te stoppen Demario Mayfield verder uit te gaan lopen. Echter Donar liet het er niet bij zitten en ging met meer agressie spelen. Damjan Rudez en Juwann James zorgden er voor dat Donar weer op gelijke hoogte kwam en een prachtige buzzerbeater van Jarred Ogungbemi-Jackson zorgde er zelfs voor dat Donar met één punt voorsprong aan het laatste kwart mocht gaan beginnen. Diezelfde Jarred bouwde de voorsprong aan het begin van het vierde kwart verder uit, maar daarna was het volledig Den Bosch wat de klok sloeg. Jacori Payne en Miha Lapornik lieten zich aanvallend nu ook gelden en het teamspel bij Donar viel uiteen. Nadat zowel Thomas Koenis als Juwann James met vijf teamfouten het speelveld moesten verlaten was al snel duidelijk dat de eerste tik werd uitgedeeld door de Heroes. Het laatste kwart ging met maar liefst 37-15 naar Den Bosch.

Een uitgebreider verslag kunt u hier vinden, de wedstrijdstatistieken zijn hier te bekijken.

Over twee dagen wordt de strijd in Groningen vervolgd. In de best-of-three serie is het aan de Groningers om in eigen MartiniPlaza de stand weer recht te trekken. Aanvang 19.30 uur