Nieuws 9 juni 2022

Met een klein verlies (72-75) hield Donar uitzicht op de eindoverwinning in de BNXT League. Een compleet Donar kon geen afstand nemen van de 7,5 man van Zorg en Zekerheid Leiden (Maarten Bouwknecht ontbrak vanavond).

Het was een duel tussen twee teams die ervoor wilden gaan, dat was vanaf de tip-off helder. ZZ Leiden won dit seizoen de SuperCup, maar verloor de finale om het landskampioenschap en Donar wil aantonen dat het nog steeds voor de prijzen gaat. Het ging natuurlijk aan beide kanten om de angel die uit het spel van de opponent gehaald moest worden en dat lukte de Leidenaren nèt een streepje beter dan de Groningers. Het duo Austin Luke en Marquis Addison, dat tegen Heroes de helft van de punten voor z’n rekening nam, kwam er vandaag niet aan de pas (samen 8 punten). Aan de andere kant stonden Worthy de Jong en Einars Tubutis bijna droog (14 totaal).

Ondanks dat ging het lang gelijk op, maar in het derde kwart liet de Donar-defensie teveel gaten vallen en dat maakte dat de voorsprong die Donar tot dan toe had, omsmolt naar een negatief saldo. De 3.600 toeschouwers (waaronder een contingent uit Leiden) maakten er in het laatste kwart een mooi kabaal van, wat een grote lach op het gezicht van captain Thomas Koenis bracht. Toch was het allemaal net niet voldoende om de overwinning te pakken.

Het verschil van drie punten is echter zeker overbrugbaar wanneer iedereen er weer voor gaat – en daaraan twijfelt niemand.

De statistieken vindt u hier.

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

PARTNERS