Zuur verlies Donar tegen Yoast United

Laatst geupdate: donderdag 15 februari 2024

Donar bezorgde zichzelf een zure start van de feestdagen door met 84-85 te verliezen van Yoast United.

De vraag vooraf was natuurlijk of Donar zich zou weten te herpakken na het echec tegen ZZ Leiden, slechts enkele dagen eerder. Daar leek het in de beginfase niet op. Het dynamische spel van de Bemmelse afvaardiging stelde de thuisploeg voor flinke problemen. Pas tegen het einde van dat kwart kreeg Donar grip op de wedstrijd en in het tweede kwart leken de Groningers het antwoord gevonden te hebben.

Toch was Donar niet in staat om de aanvalsdrift van de mannen van Paul Vervaeck echt in te dammen. Te vaak konden Duane Wilson of Kaleb Warner eenvoudig aanleggen, waardoor Yoast kon blijven aanhaken en in het vierde kwart weer een voorsprong pakken.

Lo Nwogbo en Donte Thomas konden goede cijfers overleggen, maar het was toch vooral de oude krijger Henry Caruso die er zowat eigenhandig voor zorgde dat Donar in de slotfase toch weer terugkwam van een 10-punts achterstand. De inhaalrace stokte echter bij 84-85, toen er niet voldoende seconden meer op het bord stonden om nog iets te ondernemen.